Крушевац Слободиште

Презентација система „Око соколово“

Презентација система „Око соколово“

7. октобра 2020.

Данас је у Београду одржана презентација система „Око соколово“. Презентацији је присуствовала градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, директор ЈП „Пословни центар“ Милош Милошевић, руководилац паркинг службе ЈП „Пословни центар“ Иван Врањанац и начелник Комуналне милиције Милош Јовановић.

 

Бројне градоначелнике и председнике општина поздравио је заменик градоначелника Београда Горан Весић. Присутне је упознао са циљевима увођења овог система. „Успели смо да спречимо заустављање саобраћаја у градским улицама, очишћени су тротоари, жуте траке и омогућен је бољи проток јавног превоза. Нови систем је омогућио бољу наплату паркирања, као и потпуно искључење људског фактора у поступку непросписног паркирања. Тренутно се покривају 243 улице у Београду, а систем је предвиђен за око 600 улица. Донели смо одлуку да свим заинтересованим локалним самоуправама дамо софтверско решење бесплатно како би могли да га користите у својим срединама“, рекао је Весић.

 

 

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић изнео је техничке детаље и све предности које систем доноси. „Директно повећање прихода од наплате паркирања је веће од 30 %, као и уштеда од 2,5 милиона евра на ангажовању запослених, који су сада преусмерени на неке друге послове „Паркинг сервиса”, а у првих месец дана функционисања система „Око соколово” остварили смо приближан приход од 140 милиона динара – указао је Чупковић.

Присутнима је приказана детаљна презентација система, а на питања присутних одговарали су надлежни из ЈП „Паркинг сервис“.


Scroll Skip to content