Kruševac centar

Представници CECZ у посети Крушевцу

Представници CECZ у посети Крушевцу

12. септембра 2022.

Данас је Јасмина Палуровић, градоначелник Града Крушевца, заједно са Предрагом Вукићевићем, председником Скупштине Града Крушевца и Весном Анђелић, начелником Градске управе Крушевац примила представнике кинеске компаније за централно-европску сарадњу (CECZ Ltd.) са седиштем у Будимпешти.

Састанку су присуствовали представници Регионалне привредне коморе у Крушевцу – Маја Марковић, директор, са сарадницом Александром Алексић.

Градоначелница је поздравила госте и пожелела добродошлицу. Нагласила је да је сарадња између Регионалне привредне коморе Крушевац и Града Крушевца на веома високом нивоу, и да је резултат тога побољшање услова живота наших суграђана и успешно функционисање наших предузећа.

Pui Kay Becky Yeung, директор CECZ, подсетила је да је сарадња CECZ са Регионалном привредном комором отпочела још 2016. године у циљу промоције и бољег повезивања кинеских и српских компанија. Сама сарадња је резултирала организацијом бројних бизнис сусрета, пословним повезивањем, као и годишњим онлајн учешћем више од 118 привредника из Расинског округа на сајму у Будимпешти.

Пандемија Ковид вируса је био један од разлога за прелазак на онлајн начин комуникације. Чак се и после попуштања мера, није одустало од одличног онлајн модела, па су уведени хибридни начини изложбе: комбинација изложба уживо и онлајн пословних састанака са кинеским добављачима, путем видео-позива.

Што се тиче планова за наредни период и сарадњу са нашим градом, госпођа Yeung одговорила је да би желели да наставе са олакшавањем и ојачавањем пословних веза између Кине и земаља Централне и Југоисточне Европе и наговестила одржавање великог кинеског сајма брендова са кинеским излагачима. Такође, нагласила је да су веома задовољни сарадњом са нашом Регионалном привредном комором, која је и водећи партнер из Србије.

Пуштена је и кратка презентација о кинеској провинцији Шандонг, одакле долази CECZ компанија. То је град богат културом и традицијом, са 100 милиона становника, који представља једну од богатијих и већих агрикултурних провинција источне Кине.

Пуштен је и кратак филм о последњем сајму 2019. године који је спонзорисала кинеска амбасада.

Гости су са пажњом погледали и нашу презентацију града.
Градоначелница је истакла да нам сарадња са Кином много значи у економском и привредном смислу и да смо отворени за нове инвестиције и сарадњу са кинеским компанијама.


Scroll Skip to content