Kruševac centar

Predsednik Vučić otvorio kovid bolnicu u Kruševcu

Predsednik Vučić otvorio kovid bolnicu u Kruševcu

21. decembra 2020.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju nove kovid bolnice u Kruševcu. Prisustvovali su i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, direktor BIA i nekadašnji gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović, direktor Kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Perišić sa saradnicima, kao i brojni učesnici u radovima na izgradnji ovog objekta.

Pre izjave za medije, predsednik Vučić je razgovarao sa izvođačima radova, sa medicinskim kadrom koji će raditi u ovoj bolnici i drugima koji su zaslužni za završetak radova i stavljanje bolnice u funkciju.

“Bolnica u Kruševcu je spomenik budućnosti, i govoriće o delima koja smo preduzeli za kratko vreme, u teško vreme za naš narod. Veoma sam ponosan na sve ljude koji su radili danonoćno da bi se ovo završilo i stavilo na raspolaganje u borbi protiv opakog virusa. Ovaj objekat pokriće ne samo Kruševac, već i severni deo Raškog okruga, značajni deo Moravičkog, te i južnog dela Šumadijskog okruga, ali i Topličkog dok ne završimo bolnicu u Prokuplju. Imaćemo i deo bolesnika sa severa KiM”, između ostalog rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Prisutnim novinarima predsednik Vučić govorio je i o aktuelnim dnevno-političkim dešavanjima.

Na nakadašnjem prostoru kasarne “Rasina”, na površini od 12.500 m2 izgrađena je ova bolnica za samo 4 meseca. Imaće 150 kreveta na intenzivnoj nezi i 350 na poluintenzivnoj, a zaposlenje je dobilo oko 600 lekara, sestara i drugog medinskog i tehničkog osoblja, a radiće u okviru Kliničkog centra Niš. Prvi pacijenti biće primljeni već od sutra, 21.12.2020. godine.

Pre otvaranja bolnice, predsednik Vučić položio je venac na Spomenik braniocima otadžbine 1998-1999. godine koji je podignut u znak sećanja na poginule borce herojske 125. motorizovane brigade.

“U čast srpskih junaka koji su izgubili živote na Kosovu i Metohiji. Njih 38 poginulo je u bici na Košarama. Srbija pamti,” rekao je Predsednik.


Scroll Skip to content