Крушевац Слободиште

Председник Вучић отворио ковид болницу у Крушевцу

Председник Вучић отворио ковид болницу у Крушевцу

21. децембра 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас отварању нове ковид болнице у Крушевцу. Присуствовали су и министар здравља др Златибор Лончар, директор БИА и некадашњи градоначелник Крушевца Братислав Гашић, градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, директор Клиничког центра Ниш проф. др Зоран Перишић са сарадницима, као и бројни учесници у радовима на изградњи овог објекта.

Пре изјаве за медије, председник Вучић је разговарао са извођачима радова, са медицинским кадром који ће радити у овој болници и другима који су заслужни за завршетак радова и стављање болнице у функцију.

„Болница у Крушевцу је споменик будућности, и говориће о делима која смо предузели за кратко време, у тешко време за наш народ. Веома сам поносан на све људе који су радили даноноћно да би се ово завршило и ставило на располагање у борби против опаког вируса. Овај објекат покриће не само Kрушевац, већ и северни део Рашког округа, значајни део Моравичког, те и јужног дела Шумадијског округа, али и Топличког док не завршимо болницу у Прокупљу. Имаћемо и део болесника са севера KиМ“, између осталог рекао је председник Александар Вучић.

Присутним новинарима председник Вучић говорио је и о актуелним дневно-политичким дешавањима.

На накадашњем простору касарне „Расина“, на површини од 12.500 м2 изграђена је ова болница за само 4 месеца. Имаће 150 кревета на интензивној нези и 350 на полуинтензивној, а запослење је добило око 600 лекара, сестара и другог мединског и техничког особља, а радиће у оквиру Клиничког центра Ниш. Први пацијенти биће примљени већ од сутра, 21.12.2020. године.

Пре отварања болнице, председник Вучић положио је венац на Споменик браниоцима отаџбине 1998-1999. године који је подигнут у знак сећања на погинуле борце херојске 125. моторизоване бригаде.

„У част српских јунака који су изгубили животе на Косову и Метохији. Њих 38 погинуло је у бици на Кошарама. Србија памти,“ рекао је Председник.


Scroll Skip to content