Крушевац Слободиште

Поводом Дана града одржана свечана седница Скупштине града

Поводом Дана града одржана свечана седница Скупштине града

3. јула 2020.

 

Поводом дана Града – Видовдана, вечерас је одржана свечана седница Скупштине града Крушевца на којој су додељена традиционална признања и награде  најзаслужнијим организацијама и појединцима.

Присуствовали су: градоначелник  побратимске Бијељине,  директор БИА Братислав Гашић, владика Епархије крушевачке Давид, народни посланици, представници Војске Србије и МУП-а, начелник Расинског округа, председници других општина, привредници, директори предузећа и јавних служби и др.

Свечану седницу отворио је председник Скупштине Живојин Милорадовић, након кога се обратила градоначелник Јасмина Палуровић, чији говор можете прочитати овде.

Додељена су признања: Видовданска награда, Плакете и Похвале.

 

Видовданска  награда

–  ЛЕКАРИМА, ЗДРАВСТВЕНИМ И НЕЗДРАВСТВЕНИМ  РАДНИЦИМА ОПШТЕ БОЛНИЦЕ КРУШЕВАЦ, ДОМА ЗДРАВЉА КРУШЕВАЦ И ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ КРУШЕВАЦ за исказану стручност, пожртвованост и храброст у  лечењу пацијената  током епидемије вируса  Covid 19.

ПЛАКЕТЕ:

– ПОЛИЦИЈСКОЈ УПРАВИ КРУШЕВАЦ, за допринос у спровођењу мера против вируса  Covid 19 у време епидемије.

– ВОЈСЦИ СРБИЈЕ – ГАРНИЗОНУ КРУШЕВАЦ, за изузетан допринос у сузбијању опасног вируса у време пандемије,  учешћем на организовању привремених ковид болница у граду.

– ЗОРАНУ ВУЛИЋУ- постхумно, за изузетне резултате остварене на унапређењу услова живота грађана.

– ВЛАДИМИРУ ТАСИЋУ – постхумно,  угледном правнику и носиоцу одговорних функција у граду, за изузетан допринос унапређењу услова живота грађана и развоју локалне самоуправе.

ПОХВАЛЕ:

– СЛУЖБИ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА КРУШЕВАЦ, за допринос у организовању волонтера у пружању помоћи грађанима у време епидемије изазване вирусом Covid 19,

– КЛУБУ  ПРИВРЕДНИКА  КРУШЕВАЦ, за допринос  у пружању помоћи грађанима  у време епидемије изазване вирусом Covid 19, обезбеђивањем пакета животних намирница и средстава за хигијену.

– ЗАВОДУ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ КРУШЕВАЦ за дугогодишњи рад  на превенцији болести и очувању јавног здравља становништва града Крушевца и Расинског округа.

– БИН КОМЕРЦ д.о.о. БЕОГРАД – ФАБРИКА КРУШЕВАЦ за допринос у сузбијању епидемије изазване вирусом Covid 19, производњом дезинфекционог средства натријум хипохлорита за потребе града и Расинског округа.

– ХЕНКЕЛ СРБИЈА ДОО КРУШЕВАЦ – ФАБРИКА Крушевац за допринос  у борби против епидемије изазване вирусом Covid 19, донирањем  респиратора, заштитне опреме и средстава за хигијену Општој болници у Крушевцу.

– ПАВЛУ САВИЋУ, за изузетан успех током школовања  и високе резултате постигнуте на републичким такмичењима из хемије.

– ПРОТОЈЕРЕЈУ ИВАНУ ЦВЕТКОВИЋУ за неговање и очување српске духовности.

– ПРЕДРАГУ ПЕЦИ ГРУЈИЋУ за 30 година успешног рада у Регионалној телевизији Крушевац,

– ГОРДАНИ ЈОВАНОВИЋ, за дугогодишњи рад на пољу едукације омладине  о значају волонтеризма и ангажовање у време епидемије изазване вирусом Covid 19.

– ДРАГАНУ ВУЛИЋУ, за успешан рад и допринос  развоју задругарства.

– ВОЛОНТЕРИМА ОМЛАДИНСКЕ ТЕРЕНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ И ЈЕДИНИЦЕ ЗА ДЕЛОВАЊЕ У НЕСРЕЋАМА за допринос у пружању помоћи грађанима  у време епидемије изазване вирусом Covid 19.

– ПЕНЗИОНЕРИМА И ГРАЂАНИМА ГРАДА КРУШЕВЦА СТАРИЈИМ ОД 65 ГОДИНА,за доследно поштовање и подршку спровођењу мера у борби против вируса Covid 19.

У име награђених захвалио се др Сандра Весић Вешковац.

У програму су учествовали црквени хор „Свети кнез Лазар“ и глумци Крушевачког позоришта.


Scroll Skip to content