Kruševac centar

Потписивање Уговора о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа

Потписивање Уговора о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа

12. новембра 2021.

У оквиру Јавног позива  који је расписало Министарство рударства и енергетике, Град Крушевац заједно са Министарством, суфинансира замену столарије у износу од 600.000 динара.

Јасмина Палуровић, градоначелник Крушевца је данас поздравила потписнике Уговора  и изјавила: „На основу пристиглих 39 пријава, комисија је уз сагласност Министарства сачинила прелиминарну и коначну ранг листу. Данас ће десет домаћинстава са листе потписати Уговор са Градом. На основу предрачуна које су доставили, добиће  субвенције“.

Санацијом су обухваћене куће у градском и сеоском подручју, као и неколико станова.

Као критеријуми за бодовање узети су: стање постојеће столарије, начин грејања и однос квадратуре објекта и броја укућана.

Градоначелница је подсетила и да је доношењем Одлуке у суфинансирању мера енергетске санације објеката у власништву физичких лица, по први пут омогућено да Град помогне адаптацију објеката у власништву грађана.

Побољшањем енергетских карактеристика објеката, смањују се беспотребни губици енергије, а самим тим и смањење потрошње енергената, нарочито дрва и угља.

Иван Парезановић, помоћник градоначелника  за екологију, одрживи развој и енергетику је  подсетио да је извођач радова крагујевачка фирма „Сунце Маринковић“ Д.О.О. и да по потписивању уговора почињу радови по предвиђеној динамици.

У наредном периоду, сем замене столарије,  Град ће се потрудити да учествује и у наредним пројектима и помогне  и остале мере енергетске санације.


Scroll Skip to content