Крушевац Слободиште

Потписани Уговори о додели спортских стипендија

Потписани Уговори о додели спортских стипендија

1. априла 2022.

У Градској управи данас су потписани Уговори о додели спортских стипендија за 2022. годину.  Стипендије су опредељене преко годишњег програма Спортског савеза, а финансира их Град Крушевац.

 

Комисија за доделу спортских стипендија Спортског савеза Града донела је Одлуку да се милион динара колико је опредељено из буџета у ове сврхе, додели 25-оро кандидата који испуњавају прописане услове у складу са Правилником о критеријумима за доделу стипендија перспективним спортистима Града Крушевца. Овлашћени предлагачи кандидата биле су спортске организације са територије Града.

Одлучено је да 25 младих спортиста прими стипендију у износу од 40.000 динара на годишњем нивоу, односно у 10 месечних рата по 4.000 динара.

Њих је најпре поздравила градоначелник Јасмина Палуровић: “ Желим да се захвалим нашим младим спортистима што проносе славу Крушевца и изван националних оквира и што ће се придружити плејади стипендиста Града. Крушевац је познат и признат град са дугом спортском традицијом и активно ради на унапређењу спорта, повећању његове ефикасности и доступности као јавне услуге, пре свега деци и омладини, али и другим друштвеним групама. Користим ову прилику да честитам нашим добитницима и надам се да ће вас наредне године године бити још више, а ми ћемо се потрудити да вам максимално помогнемо како би што лакше савладали препреке на путу ка успеху. Пре свега даљом изградњом спортске инфраструктуре, али и програмима за омасовљавање и већу доступност спорту“.

Уговоре су потписали корисници стипендија, односно њихови родитељи, а испред Спортског савеза града, председник Бојан Обрадовић.

„Драго ми је што могу да кажем да је ово један леп пример добре праксе и бриге Града Крушевца о својим перспективним и талентованим спортистима. Надам се да ће им ове стипендије бити подстрек да још више тренирају и постижу боље резултате, а за њихове клупске другаре  мотив да се надмећу у једној позитивној конкуренцији и уче вредностима заједништва, пријатељства и фер игре“.

Списак стипендиста можете погледати овде.


Scroll Skip to content