Kruševac Porta

Потписани уговори о додели 12 пластеника

Потписани уговори о додели 12 пластеника

15. октобра 2021.

У Мозаик сали Градске управе данас су потписани Уговори за доделу пластеника и пољопривредне опреме са одабраним социјално угроженим породицама. Догађају су, поред добитника пластеника присуствовали представници Града и немачке хуманитарне организације Arbeiter – Samariter –Bund.

 

Уговоре су потписали представници организације ASB са корисницима пројекта „ Директна социо – економска помоћ угроженим породицама и пружаоцима социјалних услуга у локалним заједницама у Србији.“

Пројекат финансира немачко Министарство спољних послова, а имплементира АСБ уз подршку локалних самоуправа. У Крушевцу се ради о донацији 12 пластеника социјално угроженим породицама у  вредности од 18 000 еура, а учешће Града је 3000 евра. Пројекат ће се реализовати до краја текуће године.

Циљ је да допринесе социо – економској инклузији веома угрожених породица и појединаца и да створи боље услове за њихов живот и запослење.

Након постављања пластеника, свим корисницима биће одржане и теренске обуке на тему „ Основе пластеничке производње“, где ће се на практичан начин упознати са производњом, потенцијалним ризицима и проблемима са којима се произвођачи могу сусрести као и корацима ка успешној и профитабилној производњи добара.

Помоћник градоначелника за пољопривреду Марко Кнежевић је додао да град Крушевац као помоћ пољопривредницима спроводи низ мера субвенционисања – пре свега за куповину механизације и опреме (у шта спадају и пластеници) и осигурање усева, плодова и вишегодишњих засада, што ће пољопривредницима бити на располагању од следеће године.


Scroll Skip to content