Kruševac centar

Потписани уговори са Министарством заштите животне средине

Потписани уговори са Министарством заштите животне средине

24. марта 2021.

Јуче је у Палати Србија у Београду, у Министарству  заштите животне средине потписан  уговор са 31 локалном самоуправом, на основу којих ће им ресорно министарство доделити 130 милиона динара за пројекте пошумљавања, као и замену дотрајалих котларница и ложишта у домаћинствима котловима на еколошки прихватљивије енергенте. У име града Крушевца уговор је потписао заменик градоначелника Александар Јовановић.

Министар Ирена Вујовић је представницима градова и општина честитала на брзој и ефикасној припреми добрих пројеката. „Желим свима да вам честитам на успешно припремљеним пројектима. И ми смо, са наше стране, пожурили са спровођењем конкурса и зато сам вас данас позвала, да бисмо могли што пре да потпишемо уговоре, да вам одмах пребацимо средства и да што пре почнете да радите. Волела бих да ускоро обиђем ваше локалне самоуправе да видимо заједно како напредују радови“,  рекла је министарка Вујовић.

Министарка је истакла да су данас потписани први уговори од укупно 97, за које је Министарство кроз три конкурса определило укупно 400 милиона динара.

Министарство заштите животне средине расписало је почетком године три конкурса којима је циљ унапређење квалитета ваздуха. Према коначним ранг листама, на конкурсу за пошумљавање опредељен је укупан износ од 100 милиона динара за 38 локалних самоуправа, док је 100 милиона динара опредељено и за замену котларница у домаћинствима у 10 локалних самоуправа. По конкурсу за замену котларница, опредељено је 200 милиона динара за пројекте у 49 градова и општина.

Град Крушевац је потписао 2 уговора: израда унутрашње гасне инсталације у ОШ „Јован Јовановић Змај“ (износ од 4,5 милиона динара даје Министарство, а Град 2.714.484,00 динара) и пројекат пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета (износ од 591.736,00 динара даје Министарство, а Град 200.000,00 динара).


Scroll Skip to content