Kruševac centar

Potpisan ugovor sa Ministartvom omladine i sporta

Potpisan ugovor sa Ministartvom omladine i sporta

1. juna 2021.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u petak je potpisao ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava i udruženjima za realizaciju 96 projekata usmerenih ka ostvarivanju svih devet ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Grad Kruševac je ovom prilikom dobio 3 miliona dinara za izgradnju teretane na otvorenom u naselju Lazarica u Kruševcu. Ugovor je u ime grada potpisao pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Vladimir Petrović.

Kroz aktivnosti Ministarstva omladine i sporta i saradnju sa međunarodnim partnerima, u prethodnih pet godina, zaposlilo se ili samozaposlilo preko 3.500 mladih, a više od 30.000 mladih bilo je na obukama za povećanje zapošljivosti, upravljanje karijerom i stručnim praksama.

„Čestitam svima početak novog ciklusa saradnje na ostvarenju ciljeva omladinske politike i drago mi je da ovako važan poduhvat započinjemo u nedelji kada i cela Evropa obeležava Evropsku nedelju mladih, ove godine sa temom ,,Naša budućnost u našim rukama”. Kroz ove projekte, delimo zajedničku viziju budućnosti, u kojoj svi dajemo svoj maksimum i na svakodnevnom nivou ovo društvo činimo boljim. Ministarstvo omladine i sporta je tu da taj proces od dobre ideje do krajnje realizacije podrži i motiviše sve one koji misle da je nešto nedostižno da istraju, jer krajnji rezultat je nešto čime ćemo se svi ponositi”, izjavio je ministar Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta je za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih i razvoj i sprovođenje omladinske politike obezbedilo preko 240 miliona dinara.


Scroll Skip to content