Крушевац Слободиште

Потписан уговор са Министартвом омладине и спорта

Потписан уговор са Министартвом омладине и спорта

1. јуна 2021.

Министар омлaдине и спорта Вања Удовичић у петак је потписао уговоре са представницима локалних самоуправа и удружењима за реализацију 96 пројеката усмерених ка остваривању свих девет циљева Националне стратегије за младе.

Град Крушевац је овом приликом добио 3 милиона динара за изградњу теретане на отвореном у насељу Лазарица у Крушевцу. Уговор је у име града потписао помоћник градоначелника за омладину и спорт Владимир Петровић.

Kроз активности Министарства омладине и спорта и сарадњу са међународним партнерима, у претходних пет година, запослило се или самозапослило преко 3.500 младих, а више од 30.000 младих било је на обукама за повећање запошљивости, управљање каријером и стручним праксама.

„Честитам свима почетак новог циклуса сарадње на остварењу циљева омладинске политике и драго ми је да овако важан подухват започињемо у недељи када и цела Европа обележава Европску недељу младих, ове године са темом ,,Наша будућност у нашим рукама”. Кроз ове пројекте, делимо заједничку визију будућности, у којој сви дајемо свој максимум и на свакодневном нивоу ово друштво чинимо бољим. Министарство омладине и спорта је ту да тај процес од добре идеје до крајње реализације подржи и мотивише све оне који мисле да је нешто недостижно да истрају, јер крајњи резултат је нешто чиме ћемо се сви поносити”, изјавио је министар Удовичић.

Министарство омладине и спорта је за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих и развој и спровођење омладинске политике обезбедило преко 240 милиона динара.


Scroll Skip to content