Kruševac centar

Потписан Уговор о сарадњи са организацијом „Хелп“

Потписан Уговор о сарадњи са организацијом „Хелп“

22. августа 2022.

Крушевац су данас посетили представници организације „Хелп“. Повод посете је потписивање Уговора о сарадњи у оквиру пројекта „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“. Уговор су потписали градоначелник Јасмина Палуровић, а испред организације „Хелп“, менаџерка пројекта Милка Ђурђевић. Састанку у Кабинету су присуствовали и заменик градоначелника Александар Јовановић и начелник Градске управе Весна Анђелић.

Менаџерка пројекта Милка Ђурђевић је рекла да овај пројекат финансира шведска Влада, преко шведске Агенције за међународни развој и сарадњу Сида, као и градови и општине. У Крушевцу ће се спроводити током ове и наредне године.

Пројекат доприноси смањењу сиромаштва, социјалној инклузији, инклузивном и одрживом економском развоју, пуној и продуктивној запослености, као и остваривању задовољавајућих услова рада за све, путем обезбеђивања побољшаног приступа тржишту рада и запошљавању. Економско оснаживање, нарочито у оквиру поменутих угрожених група,пресудан је фактор за њихову социјалну укљученост и активно учешће у друштву. Запошљавање и укључивање у тржиште рада су главни услови за социо–економску независност и способност да се преузме одговорност за сопствене услове живота.

Градоначелница је нагласила да ће у оквиру пројекта бити подржано најмање 20 бизниса на територији града Крушевца у намери да се започну или развију пословне делатности. Подршка укључује донацију у опреми или материјалу за најмање 20 одабраних корисника, просечне вредности 2.000 евра, радионице за подизање свести намењене локалном ромском становништву у вези са расположивим могућностима запошљавања у оквиру пројекта и у региону, организација пословних и стручних обука, студијских посета и услуге пословног менторинга.

Укупна вредност пројекта за град Крушевац је 43.000 евра, од тога је учешће Града 12.000 евра.


Scroll Skip to content