Kruševac centar

Потписан Уговор о наменским трансферима за финансирање услуга социјалне заштите

Потписан Уговор о наменским трансферима за финансирање услуга социјалне заштите

27. маја 2021.

У Палати Србија јуче су са представницима локалних самоуправа потписани уговори о наменским трансферима за финансирање услуга социјалне заштите које додељује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. У име града Крушевца Уговор је потписала Јелена Тодоровић, помоћник градоначелника за друштвене делатности.

Министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић поручила је том приликом да је социјална заштита становника Србије један од приоритета Владе Републике Србије. „Уколико препознамо праве потребе, и финансијску подршку, као и сваку другу врсту подршке, усмеримо ка онима којима је та помоћ најпотребнија, онда се најбоље виде ефекти нашег рада“, нагласила је Кисић Тепавчевић.

Министарка Кисић Тепавчевић је истакла да локалне самоуправе имају најбољи увид где је та помоћ најпотребнија и позвала представнике локалних самоуправа да укажу Министарству на које још начине би било потребно да се интезивира помоћ најугроженијим категоријама становништва.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је ове године за финансирање услуга социјалне заштите из надлежности јединица локалне самоуправе издвојило 556 милиона динара.

Тим средствима ће се, како је објаснила Кисић Тепавчевић, финансирати  дневне услуге у заједници (услуга дневног боравка, свратишта и помоћи у кући), услуга смештаја у прихватилиште, услуге подршке за самосталан живот, услуга личног пратиоца детету са инвалидитетом, услуге персоналне асистенције пунолетним лицима са инвалидитетом, саветодавно-терапијске и социјално-едукативне услуге, као и друге услуге социјалне заштите.

Граду Крушевцу за ову годину је одобрено 21.694.781,00 динара, којима ће се финансирати  дневне услуге у заједници (услуга помоћи у кући), саветодавно-терапијске и социјално-едукативне услуге.


Scroll Skip to content