Kruševac Porta

Потписан Споразум са Фондацијом „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“

Потписан Споразум са Фондацијом „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“

25. октобра 2021.

Данас је потписан Споразум о сарадњи и заједничким активностима између Града Крушевца ( Споразум је потписала градоначелник Јасмина Палуровић ) и фондације „Заједно за младе – проф.др Даница Грујичић“ (други потписник Споразума је проф. др Даница Грујичић). Састанку у Кабинету су присуствовали заменик градоначелника Александар Јовановић, помоћници Јелена Тодоровић и Владимир Петровић, а у име Фондације – директор Немања Недељковић и координатор пројеката др Милица Марковић.

Циљ оснивања Фондације је да се помогне младим, талентованим људима да се образују, остану да раде у својој земљи и постигну максималне резултате у својим професијама, истакла је докторка Грујичић, оснивач Фондације.

Она је позвала све професоре, наставнике, педагоге из Крушевца  да издвоје талентовану децу и помогну им у остварењу што бољих резултата, а Фондација ће усмерити средства  у набавку опреме, инструмената, реагенса или им омогућити одлазак на неко интернационално такмичење. „ Држава много чини за талентовану децу, али увек може више. Из тог разлога желимо да сарађујемо са локалним самоуправама, како би им додатно помогли, а све у циљу што бољег образовања и његове функционалне употребе у свом родном граду, односно земљи“.

 

Намеру да ће се Град активно укључити у рад Фондације потврдила је и градоначелник Јасмина Палуровић. Градоначелница је такође истакла значај помоћи и подршке коју обезбеђује Република Србија за сву талентовану децу, али и жељу локалне самоуправе да да свој допринос.

У најширем смислу, обухваћена су сва питања која се тичу младих – у области културе, образовања, спорта, уметности, технологије, екологије…

 

У наставку посете, након разговора у Кабинету, др Грујичић се са сарадницима састала са Његовим Преосвештенством, епископом Крушевачким др Давидом Перовићем, затим је посетила Општу болницу, Центар за стручно усавршавање и Клуб за младе.


Scroll Skip to content