Kruševac centar

Потписан Споразум о међусобној сарадњи Крушевца и Бијељине

Потписан Споразум о међусобној сарадњи Крушевца и Бијељине

8. јуна 2024.

У циљу подршке и потврде јединства српског народа и јачања сарадње на свим нивоима, данас је у Градској управи потписан Споразум о међусобној сарадњи градова побратима – Крушевца и Бијељине. У присуству највиших представника руководства Града Крушевца и делегације Бијељине, Споразум су потписали градоначелник Иван Манојловић и менаџер Града Бијељина Татјана Пантић.

У обраћању присутним званицама, градоначелник Иван Манојловић је истакао: „Данашњи пријем није само протоколаран, ово је пре свега братски и пријатељски пријем нашег града побратима из Републике Српске.

Такође, надам се да ће и данашњи Свесрпски сабор протећи на понос српског народа. Многи кажу да се овиме пркоси, али ми смо народ који не пркоси, већ само показује свој велики понос на оно што је наше наслеђе, на оно што треба да сачувамо, што су оставили наши преци, а што ни за педаљ није веће од онога што бранимо и чувамо.

Данашњи део протокола је подразумевао и потписивање Споразума о сарадњи кроз јачање културне, спортске и привредне области. Ово је један веома важан чин за нас, с обзиром да данас Град Крушевац не само да има прилику да пожели добродошлицу Бијељини, већ и да пошаље слику јединства и братског загрљаја два побратимска града.“

У име делегације Града Бијељина обратила се менаџер Града Татјана Пантић.

„Овај Споразум унапредиће нашу сарадњу у привредном, економском, хуманитарном, спортском, културном смислу… Као градови побратими посећујемо се доста често, што ћемо и наставити, а размењиваћемо и примере добре праксе. Однос између нас је од непроцењиве важности, јер смо ми један народ и потребно је да будемо заједно у овим временима када нас покушавају оптужити за многе ствари за које нисмо криви.“

У културном програму су учествовали солиста Јана Милановић, пијаниста Немања Марковић и хор „Бисери“.

Након церемоније потписивања Споразума, одржан је радни састанак коме су присуствовали осим Градоначелника и председница Скупштине Драгана Баришић, народни посланик Јасмина Палуровић, градски већници Милош Ашанин и  Драган Радосављевић, начелник Градске управе Весна Анђелић, помоћнице Градоначелника Снежана Алексић, Ана Прванов и Невена Плавшић, директор РПК Маја Марковић, као и директори јавних установа у области културе и спорта.


Scroll Skip to content