Крушевац Слободиште

Потписан споразум о јавним радовима између Града Крушевца и НСЗ

Потписан споразум о јавним радовима између Града Крушевца и НСЗ

12. маја 2021.

Градоначелник Јасмина Палуровић и директор крушевачке филијале Националне службе запошљавања Предраг Марковић,  данас су потписали Споразум о реализацији програма Јавних радова.  За ову меру активне политике запошљавања из буџета Града су издвојена средства у износу од 4 милиона динара. Потписивању је присуствовао и заменик градоначелника Александар Јовановић.

Град Крушевац и Национална служба за запошљавање расписаће Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица у 2021.години. Ова мера реализује се у циљу очувања и унапређења радних способности незапослених, као и остваривања одређеног друштвеног интереса.

Јавни рад спроводи послодавац кога одређује НСЗ, а може укључити незапослене који припадају теже запошљивим категоријама дефинисаним ЛАПЗ. Приоритет имају лица која се први пут ангажују на јавним радовима.

Максимална дужина трајања јавног рада је 4 месеца.

Јавни радови се могу спроводити у областима: социјалне заштите и хуманитарног рада, одржавања и обнављања јавне инфраструктуре, одржавања и заштите животне средине и природе…

Сарадња Града Крушевца и крушевачке филијале Националне службе запошљавања у области ЛАПЗ реализује се по 12. пут, почев од 2010. године.


Scroll Skip to content