Kruševac Porta

Потписан споразум између Крушевца, Бруса и Блаца

Потписан споразум између Крушевца, Бруса и Блаца

3. марта 2021.

У присуству начелника Бранислава Весића, данас је у Расинском управном округу потписан Међуопштински споразум о сарадњи и начину управљања и одржавања Постројења за пречишћавање отпадних вода у општини Брус и општини Блаце. Овај изузетно важан документ потписали су градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, председник општине Брус Валентина Милосављевић и председник општине Блаце Иван Бургић.

Уводну реч дао је начелник Бранислав Весић који је најпре истакао значај пројекта за читав округ и коначно решење дугорочног еколошког проблема за становнике Крушевца, Бруса и Блаца. Изградњом Постројења за пречишћавање отпадних вода, смањиће се загађење језера „ Ћелије“ и обезбедити здрава пијаћа вода за бројне конзументе.

Он је подсетио и на све комплексне активности које су претходиле потписивању данашњег крунског документа.

Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић захвалила се председницима општина Брус и Блаце на сарадњи, нагласивши да је осим реализације конкретних циљева овог Пројекта, битно и подстицање, односно остваривање међуопштинске сарадње и удруживања и на другим пољима. „ Ово потписивање може послужити као пример добре праксе интегрисања“, закључила је Градоначелница.

Председници општина Брус и Блаце изразили су захвалност Граду Крушевцу као иницијатору Пројекта и за подршку и помоћ у свим сегментима. Заједничко учешће три локалне самоуправе утицаће подстицајно на убрзање одвијања активности.

На састанку који је организован у складу са  одлукама Кризног штаба, учешће је узео и председник Радног тима и помоћник градоначелника Крушевца за екологију Иван Парезановић. Он је говорио о доброј сарадњи чланова Радног тима и сарадњи са СКГО.

Текст  Међуопштинског споразума.


Scroll Skip to content