Крушевац Слободиште

Потписан Посебан споразум са Министарством омладине и спорта

Потписан Посебан споразум са Министарством омладине и спорта

5. маја 2022.

Данас је у Београду градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић потписала са Министарством омладине и спорта – Посебан споразум о заједничком спровођењу поступка јавне набавке радова на изградњи памптрека у парку око стадиона “ Јединство“ на локацији Старог аеродрома у Крушевцу.

Идеја за изградњу памптрека се родила захваљујући нашим суграђанима који воле да возе бицикл, ролере, тротинете, скејт бордове и сл. , јер на овај начин можемо да им обезбедимо одговарајући полигон за вожњу како би свакодневно уживали и неговали здрав стил живота.

Вредност пројекта je oкo 11,3 милиона динара- од чега Министарство за омладину и спорт треба да издоји 8,3 милиона динара, а Град Крушевац око 3 милиона динара. Површина обухваћена пројектом је 25452 м2, а површина самог памптрека је 950 м2. Пројектом партерног уређења планиране су приступне ,пешачке и бициклистичке стазе, а сам објекат памптрека интегрисан је у целину.У склопу спољног уређења одређени су пратећи елементи и опрема- места за седење, паркинзи за бицикле, канте за отпад и остало.

Погодности памтрек стазе: примерена је за широки спектар корисника; атрактиван и сигуран начин рекреације; постављање у непосредној близини корисника; подстиче активан животни стил и дружење младих и старијих; минимално одржавање због асфалтне возне површине.

Ниједан град у Србији за сада нема овакав полигон.

 

 

 


Scroll Skip to content