Kruševac Porta

Postavljen novi komandant Rasinske brigade i Garnizona Kruševac

Postavljen novi komandant Rasinske brigade i Garnizona Kruševac

8. jula 2022.

Danas je u kasarni „Car Lazar“ obavljena svečanost povodom postavljenja komandanta Rasinske brigade i Garnizona Kruševac. Svečanosti je prisustvovala gradonačelnik Jasmina Palurović.

Nakon zastavnog voda i državne himne, krenulo se sa ceremonijom.

Uz prisustvo oficira, podoficira i civilnih lica na radu u Vojsci Srbije, prisutne je na početku pozdravio nalelnik Štaba komande za obuku brigadni general Muharem Fazlić. „Naredbom Ministra odbrane od danas je na mesto komandanta Rasinske brigade raspoređen potpukovnik Milonja Bubanja. Potpukovnik Bubanja obavljao je brojne dužnosti sa veoma velikim uspehom, što ga je preporučilo da dobije ovu odgovornu dužnost. Očekujemo da  da održava i unapredi rezultate i uspehe ove brigade, kao i da nastavi izuzetnu saradnju sa lokalnom samoupravom koja je do sada bila”, rekao je general Fazlić.

Potpukovnik Goran Marković koji je do sada privremeno bio komandant Rasinske brigade, zahvalio se svim starešinama i vojnicima na izuzetnoj saradnji, a novom komandantu je poželeo puno uspeha u radu.

Novopostavljeni komandant potpukovnik Milonja Bubanja rekao da mu je velika čast što mu je ukazano poverenje da bude na čelu jedne ovakve brigade. “Biti na čelu Rasinske brigade mi je pored velike časti i veliki izazov, ali nadam se da ćemo svi zajedno da postignemo još bolje rezultate. Od vas, kolega oficira i vojnika, tražim poštovanje zakona i vojničkih normi, pošten rad i redovno ispunjavanje svih zadataka, jer samo jak kolektiv može da donese uspeh. Od danas, za mene i vas nema neuspeha. Ministarstvu obećavam da će Rasinska brigada nastaviti sa postizanjem dobrih rezultata na svim poljima, a sa lokalnom samoupravom i civilnim sektorom nastaviću dosadašnju dobru saradnju na obostranom nivou”, rekao je u svom prvom obraćanju u Garnizonu Kruševac potukovnik Bubanja.

 

Potpukovnici Marković i Bubanja, uz prisustvo generala Fazlića, potpisali su zapisnik o primopredaji dužnosti.

Svečanosti je prisustvovao i načelnik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelić, predstavnici Policijske uprave Kruševac, predstavnici kruševačke eparhije, kao i doskorašnji komandant Rasinske brigade Rade Rnjaković.

 


Scroll Skip to content