Kruševac Porta

Постављен нови командант Расинске бригаде и Гарнизона Крушевац

Постављен нови командант Расинске бригаде и Гарнизона Крушевац

8. јула 2022.

Данас је у касарни „Цар Лазар“ обављена свечаност поводом постављења команданта Расинске бригаде и Гарнизона Крушевац. Свечаности је присуствовала градоначелник Јасмина Палуровић.

Након заставног вода и државне химне, кренуло се са церемонијом.

Уз присуство официра, подофицира и цивилних лица на раду у Војсци Србије, присутне је на почетку поздравио налелник Штаба команде за обуку бригадни генерал Мухарем Фазлић. „Наредбом Министра одбране од данас је на место команданта Расинске бригаде распоређен потпуковник Милоња Бубања. Потпуковник Бубања обављао је бројне дужности са веома великим успехом, што га је препоручило да добије ову одговорну дужност. Очекујемо да  да одржава и унапреди резултате и успехе ове бригаде, као и да настави изузетну сарадњу са локалном самоуправом која је до сада била”, рекао је генерал Фазлић.

Потпуковник Горан Марковић који је до сада привремено био командант Расинске бригаде, захвалио се свим старешинама и војницима на изузетној сарадњи, а новом команданту је пожелео пуно успеха у раду.

Новопостављени командант потпуковник Милоња Бубања рекао да му је велика част што му је указано поверење да буде на челу једне овакве бригаде. “Бити на челу Расинске бригаде ми је поред велике части и велики изазов, али надам се да ћемо сви заједно да постигнемо још боље резултате. Од вас, колега официра и војника, тражим поштовање закона и војничких норми, поштен рад и редовно испуњавање свих задатака, јер само јак колектив може да донесе успех. Од данас, за мене и вас нема неуспеха. Министарству обећавам да ће Расинска бригада наставити са постизањем добрих резултата на свим пољима, а са локалном самоуправом и цивилним сектором наставићу досадашњу добру сарадњу на обостраном нивоу”, рекао је у свом првом обраћању у Гарнизону Крушевац потуковник Бубања.

 

Потпуковници Марковић и Бубања, уз присуство генерала Фазлића, потписали су записник о примопредаји дужности.

Свечаности је присуствовао и начелник Расинског управног округа Иван Анђелић, представници Полицијске управе Крушевац, представници крушевачке епархије, као и доскорашњи командант Расинске бригаде Раде Рњаковић.

 


Scroll Skip to content