Kruševac Slobodište

Poseta polaznika Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“

Poseta polaznika Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“

20. aprila 2022.

U okviru studijskog putovanja predviđenog programom usavršavanja na Visokim studijama bezbednosti i odbrane  Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“, danas su polaznici posetili grad Kruševac. Prijem za njih priredila je gradonačelnik Jasmina Palurović, a prisustvovao je i načelnik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelić.

Pukovnik Branko Mišić je rekao da je cilj posete pored obilazaka subjekata i snaga bezbednosti i odbrane , prilika da se polaznici upoznaju i sa organima lokalne samouprave, njihovom misijom i zadacima u odgovoru na savremene bezbednosne izazove, rizike i pretnje, odnosno sa podrškom drugim subjektima nacionalne bezbednosti na teritoriji RUO.

Očuvanje nacionalnih interesa i njihova promocija je vrhovni cilj obuke, a koordinacija sa različitim nivoima vlasti od suštinskog značaja za adekvatan odbrambeni odgovor.

Pozdravljajući goste, Gradonačelnica je istakla dobru saradnju lokalne samouprave sa Ministarstvom odbrane i drugim subjektima bezbednosti, što se posebno odrazilo u periodima kriza – pandemije, elementarnih nesreća i dr.

Kruševac je primer dobre prakse i u tom smeru nastaviće i dalje da razvija i unapređuje korelaciju sa vojno – bezbednosnim strukturama.

Polaznici VSBO su visoki državni funkcioneri i službenici, kao i oficiri na visokim dužnostima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije – narodni poslanici, državni sekretari, pomoćnici ministra, direktori Vladinih agencija i dr.

Jedanaestu klasu, čiji su predstavnici danas  bili prisutni u Mozaik sali Gradske uprave, čini 20 polaznika.


Scroll Skip to content