Крушевац Слободиште

Посета полазника Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“

Посета полазника Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“

20. априла 2022.

У оквиру студијског путовања предвиђеног програмом усавршавања на Високим студијама безбедности и одбране  Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“, данас су полазници посетили град Крушевац. Пријем за њих приредила је градоначелник Јасмина Палуровић, а присуствовао је и начелник Расинског управног округа Иван Анђелић.

Пуковник Бранко Мишић је рекао да је циљ посете поред обилазака субјеката и снага безбедности и одбране , прилика да се полазници упознају и са органима локалне самоуправе, њиховом мисијом и задацима у одговору на савремене безбедносне изазове, ризике и претње, односно са подршком другим субјектима националне безбедности на територији РУО.

Очување националних интереса и њихова промоција је врховни циљ обуке, а координација са различитим нивоима власти од суштинског значаја за адекватан одбрамбени одговор.

Поздрављајући госте, Градоначелница је истакла добру сарадњу локалне самоуправе са Министарством одбране и другим субјектима безбедности, што се посебно одразило у периодима криза – пандемије, елементарних несрећа и др.

Крушевац је пример добре праксе и у том смеру наставиће и даље да развија и унапређује корелацију са војно – безбедносним структурама.

Полазници ВСБО су високи државни функционери и службеници, као и официри на високим дужностима у Министарству одбране и Војсци Србије – народни посланици, државни секретари, помоћници министра, директори Владиних агенција и др.

Једанаесту класу, чији су представници данас  били присутни у Мозаик сали Градске управе, чини 20 полазника.


Scroll Skip to content