Kruševac Porta

Посета министра Вање Удовичића Крушевцу

Посета министра Вање Удовичића Крушевцу

14. марта 2022.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је боравио у Крушевцу. Са градоначелником Јасмином Палуровић, замеником градоначелника Александром Јовановићем  и помоћником за омладину и спорт Владимиром Петровићом посетио је основну школу „Јован Јовановић Змај“, где је уручио вредну донацију, а након тога обишао стадион „Јединство 1936“ у Малом Головоду.

Основна школа „Јован Јовановић Змај“, захваљујући комплетној реконструкцији и адаптацији пре 4 године, средствима Града и Канцеларије за управљање јавним улагањима, добила је нови изглед. Спада у ред енергетски ефикасних школа, а осим бројних радова у том сегменту, санирана је и фискултурна сала, тако да ученици могу да учествују у настави физичког васпитања у најмодернијим условима.

  

Од данашње посете министра Удовичића, обогаћен је фонд са спортским реквизитима и то – са 2 рукометна гола, 2 обруча за кош, 2 табле за кошарку, мрежом за одбојку и 40-ак лопти (за рукомет, кошарку, фудбал и одбојку ). Све у циљу што квалитетнијег укључивања у спорт од најранијих школских дана.

Стадион „Јединство 1936“ финансира се средствима Града, али и уз помоћ донација. Завршене су две фазе: припремни радови за постављање вештачке траве, где се укључио Фудбалски савез Србије и асфалтна површина као припрема за постављање атлетске стазе,  при чему је донатор Министарство омладине и спорта.

У трећој фази се ради на постављању рефлектора, свлачионица, столица на трибинама, тартана и вештачке траве.

Град Крушевац и Министарство омладине и спорта имају изузетну сарадњу која је резултирала бројним пројектима са учешћем или у потпуности финансираним од стране Министарства. Изграђено је више теретана на отвореном, постављено неколико тартан стаза, отворена дечја игралишта, а биће и нових проејката намењих професионалним спортистима и рекреативцима.

 

 


Scroll Skip to content