Kruševac centar

Посета министра привреде

Посета министра привреде

20. новембра 2023.

Министар привреде у Влади Србије Слободан Цветковић,  у оквиру радне посете Крушевцу, са председником Привременог органа Града Јасмином Палуровић, чланом Александром Јовановићем и начелником Градске управе  Весном Анђелић, обишао је инфраструктурни пројекат у зони „Стари аеродром“, који је суфинансирало Министарство привреде. Обиласку је претходио састанак у Кабинету.

Како је истакао министар привреде, сарадња Града и Министарства у погледу заједничког финансирања значајних инфраструктурних пројеката интензивира се још од 2014.године. Министарство је од тада у Крушевац уложило око 640 милиона динара. Град је суфинансирао пројекте који су захваљујући томе успешно реализовани и тако постали пример добре праксе.

Конкретно, изградњом новопланираних саобраћајница у оквиру ПДР Стари аеродром, побољшан је статус постојећих, али и створени бољи услови за долазак нових инвеститора, којима је путна инфраструктура од велике важности.

Министар Цветковић је додао да је политика државе у овом сектору руковођена принципом равномерног регионалног развоја Србије, а да је тренутно у фокусу интензивирање пројеката од националне важности.

Задњих пар година, ово Министарство издваја за заједничке пројекте са ЈЛС преко милијарду динара. Интересовање градова и општина превазилази реалне могућности, а њихове потребе премашују цифру од 5 млрд. динара.

Иницијатива за сарадњу потребна је са обе стране, надовезала се председник Привременог органа Града Јасмина Палуровић. Реализацијом конкретног пројекта, чија је вредност преко 107 милиона динара, изведени су комплексни радови.

Министарство и Град учествовали су са по 53,6 милиона динара, укупна дужина саобраћајница је 900 метара, а урађено је: хидротехничка инфраструктура – изграђена водоводна  и канализациона мрежа, атмосферска канализација, електроенергетске инсталације, а што се тиче саобраћајница – коловоз, тротоари и паркинг простор.


Scroll Skip to content