Крушевац Слободиште

Посета компаније „ЕТАМПА“ из Швајцарске

Посета компаније „ЕТАМПА“ из Швајцарске

17. новембра 2021.

Крушевац су данас посетили представници компаније„ Етампа“ из Швајцарске, власник фирме Ханс Рудолф Хаефели са сарадницима. Одржали су састанак са градоначелником Јасмином Палуровић, замеником начелника Градске управе Весном Анђелић и Ненадом Богићевићем, из Одељења за инвестиције. Разговору је  присуствовао и представник РАС-а Владимир Јовановић.

 

Крушевац је носилац сертификата Града са повољним пословним окружењем, што он по многим параметрима и доказује, истакла је у уводном обраћању градоначелник Јасмина Палуровић.

За све инвеститоре који већ послују, али и планирају отварање компанија, обезбеђени су сви услови за несметан рад и развој. То се пре свега односи на добру путну инфраструктуру, укључујући и убрзану изградњу Моравског коридора, стабилно и поуздано снабдевање електричном енергијом које обухвата и ЛЕД расвету, затим развијену гасификациону, канализациону и водоводну мрежу, као и даљинско грејање. Притом се поштују стандарди очувања животне средине и у том контексту планира и изградња нове регионалне рециклажне депоније.

Све су то разлози што су многе стране компаније изабрале Крушевац као жељену дестинацију, а осим отварања, неке су се определиле и за проширење производње.

Радна снага је добре квалитативне структуре, а локална самоуправа у сарадњи са НСЗ излази у сусрет инвеститорима и кроз помоћ у преквалификацији за тражени кадар.

Такође, Крушевац је и један од изабраних градова за пилот пројекат дуалног образовања.

Након презентације, гости су представили своју компанију која послује у области аутомобилске индустрије, електронике, грађевине,безбедносне и медицинске технологије.

У Крушевцу су нашли одговарајућу халу у закуп за неколико година, а планирају за почетак запослење око 40-ак људи, уз перспективну могућност коришћења дуалног образовања. Утицај на животну средину је осигуран, са одговарајућим стандардима.

Инвестиција у Србији биће око 2 милиона евра.

Након разговора са представником РАС-а Владимиром Јовановићем који им је предочио могућности бенефита од стране државе, „Етампа“ ће упутити Писмо о намерама у коме ће прецизно предочити бизнис план, који планирају да реализују у Крушевцу.


Scroll Skip to content