Kruševac Porta

Подела репроматеријала пољопривредницима

Подела репроматеријала пољопривредницима

21. септембра 2022.

Град Крушевац је у 2022. години издвојио 54.000.000,00 динара за Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја града Крушевца у 2022. години, за који је добијена сагласност Министарствa пољопривреде, шумарства и водопривреде.

У току је реализација истраживачко-развојног пројекта који финансира Град Крушевац, а спроводи Институт за крмно биље у Крушевцу.
Тим поводом, данас су заменик градоначелника Града Крушевца Александар Јовановић и помоћник градоначелника за пољопривреду, водопривреду и шумарство Марко Кнежевић заједно са директором Института за крмно биље Зораном Лугићем и његовим сарадницима поделили пољопривредницима репроматеријал.

„Ово је наставак шестогодишње сарадње пољопривредника, Института и Града Крушевца. За ову намену је планирано 5 милиона динара, а биће укључена 73 пољопривредна газдинства, и то 43 пољопривредна газдинстава у сточарској производњи (говедарство, овчарство и козарство) и 30 пољопривредних газдинстава која се баве пчеларством“, истакао је заменик градоначелника.

Пројекат се реализује кроз примену нових и одговарајућих техника и технологија на имањима пољопривредних газдинстава и пчелара. Такође, и кроз практичне и теоријске едукативне сегменте који се спроводе на фармама. Пољопривредна газдинства и пчелари су активни учесници и реализатори активности.

На овај начин Град покушава да едукацијама, субвенцијама и пројектима да подршку нашим пољопривредницима и подигне на виши ниво спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја у нашим селима.


Scroll Skip to content