Kruševac centar

Подела меркантилног кукуруза

Подела меркантилног кукуруза

13. марта 2023.

У оквиру државне акције помоћи пољопривредним произвођачима – сточарима, данас су градоначелник Јасмина Палуровић и помоћник за пољопривреду Марко Кнежевић, обишли Јуниор комерц, предузеће из чијих магацина се врши дистрибуција меркантилног кукуруза.

На основу Закључка Владе Србије, Републичка дирекција за робне резерве је расписала Јавни позив за бесповратну испоруку до 15 000 тона меркантилног кукуруза, као помоћ узгајивачима млечних крава. Додељује се 240 кг. по грлу.

Узгајивачи који су испунили прописане услове и добили писмени налог Дирекције, сукцесивно се позивају да преузму одобрене количине кукуруза код овлашћеног складиштара, а у Крушевцу је то предузеће Јуниор комерц.

Са територије града Крушевца, јавило се 294 пољопривредних произвођача, рекла је Градоначелница, а количина меркантилног кукуруза одређивана је на основу броја грла за које су аплицирали. За Град су опредељене 804 тоне, а до сада је довежено око 150.

Помоћ Града састоји се у плаћању превоза од места складиштара – Дирекције за робне резерве ( Шабац ) до силоса у Крушевцу.

Градоначелница Палуровић позвала је све пољопривредне произвођаче са регистрованим домаћинствима, да се информишу о конкурсима и Јавним позивима које расписује Град, како би искористили све субвенције и мере којима се поспешује развој ове веома важне привредне гране.

Акција се одвија уз координацију и подршку Пољопривредно – саветодавне стручне службе Крушевац.


Scroll Skip to content