Kruševac Porta

Почели радови у Железничкој улици

Почели радови у Железничкој улици

23. марта 2022.

У склопу обиласка активности на изградњи и реконструкцији водоводне мреже у граду, данас су представници руководства Града посетили и ову трасу. Градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Предраг Вукићевић и заменик градоначелника Александар Јовановић, са директором ЈКП „Водовод“ Владимиром Милосављевићем приликом изласка на терен уверили су се да се динамика радова одвија по плану.

 

Ове године, из буџета, али и укључујући средства ЈКП „Водовод“, издвојен је двоструко већи износ него претходне, за радове који се планирају на градском и приградском подручју. Сума од 168 милиона динара је опредељена за реконструкцију комплетне водоводне мреже у критичним зонама града где су учестале хаварије због пуцања дотрајалих и старих цеви.

За Железничку и Цанкареву улицу из буџета је за ове сврхе издвојено око 40 милиона динара, рекла је градоначелник Јасмина Палуровић. Након изградње водоводне мреже, уследиће и реконструкција саобраћајница.

Директор ЈКП „Водовод“ Владимир Милосављевић је додао да се у овим улицама врши комплетна замена дотрајалих азбестних цеви новим полиетиленским, са заменом 74 пратећих  прикључка за привредне и стамбене објекте.  Након завршетка ових активности, стабилизоваће се снабдевање водом без кварова и губитака воде на мрежи.

 

У другој половини године, у плану је и реконструкција водоводне и канализационе мреже у Косовској улици.


Scroll Skip to content