Kruševac Porta

Počela sa radom bioenergana u okviru kompanije “Ekomlek”

Počela sa radom bioenergana u okviru kompanije “Ekomlek”

14. maja 2022.

Danas su u okviru kompanije “EKOMLEK” u Kaoniku, osveštane  prostorije i proizvodni pogoni novoizgrađene bioenerane. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Jasmina Palurović, bivši gradonačelnik Bratislav Gašić, predsednik Skupštine grada Kruševca Predrag Vukićević, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i brojni drugi prijatelji i saradnici vlasnika kompanije Perice Jankovića.

Prema rečima vlasnika kompanije “EKOMLEK” Perice Jankovića izgradnjom ovog postrojenja završen je ceo proizvodni proces u proizvodnji bioenergije iz sopstvenih pogona. Jedan deo energije koristiće se za plasteničku proizvodnju, a ostatak za potrebe grejanja i druge energetske potrebe u okviru proizvodnog kompleksa preduzeća.  Najsavremenija oprema je instalirana, a na izlazu je voda preko 95% čista, što je još  jedan dokaz o posvećenosti poslovodstva u očuvanju ekologije.

Episkop niški Arsenije  činodejstvovao  je sa sveštenstvom  i osveštao prostorije, a prigodnom besedom poželeo puno uspeha u životu i radu porodice Janković i svim prisutnima.

Po završetku verskog obreda, zvanice su obišle postrojenje.


Scroll Skip to content