Kruševac centar

Почела са радом биоенергана у оквиру компаније “Екомлек”

Почела са радом биоенергана у оквиру компаније “Екомлек”

14. маја 2022.

Данас су у оквиру компаније “ЕКОМЛЕК” у Каонику, освештане  просторије и производни погони новоизграђене биоенеране. Догађају су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић, бивши градоначелник Братислав Гашић, председник Скупштине града Крушевца Предраг Вукићевић, градоначелник Пирота Владан Васић и бројни други пријатељи и сарадници власника компаније Перице Јанковића.

Према речима власника компаније “ЕКОМЛЕК” Перице Јанковића изградњом овог постројења завршен је цео производни процес у производњи биоенергије из сопствених погона. Један део енергије користиће се за пластеничку производњу, а остатак за потребе грејања и друге енергетске потребе у оквиру производног комплекса предузећа.  Најсавременија опрема је инсталирана, а на излазу је вода преко 95% чиста, што је још  један доказ о посвећености пословодства у очувању екологије.

Епископ нишки Арсеније  чинодејствовао  је са свештенством  и освештао просторије, а пригодном беседом пожелео пуно успеха у животу и раду породице Јанковић и свим присутнима.

По завршетку верског обреда, званице су обишле постројење.


Scroll Skip to content