Kruševac centar

Отворено ново “Моцарт” кошаркашко игралиште на Барама

Отворено ново “Моцарт” кошаркашко игралиште на Барама

14. октобра 2021.

Данас је у Крушевцу свечано отворено још једно кошаркашко Моцартово игралиште на Барама у Месној заједници Лазарица.

У оквиру акције компаније Моцарт „Сто терена за једну игру“, 2018.године у Крушевцу су отворена 2 кошаркашка терена: на Багдали и у Новом насељу на Тргу слободе. Они су  посвећени нашим Крушевљанима- актуелном репрезентативцу Драгану Милосављевићу, а други бившем југословенском репрезентативцу Горану Грбовићу. Почетком 2019. године у насељу Пејтон отворено је  јединствено мултифункционално спортско игралиште за фудбал, кошарку и рукомет који је компанија “Моцарт”, такође, донирала нашем граду.

Прошле године је отворено и  четврто по реду Моцартово игралиште у Крушевцу, у насељу Уједињене нације.

Александар Јовановић, заменик градоначелника је у обраћању рекао: „Данас, у оквиру програма обележавања  Дана ослобођења, отварамо још један реконструисани кошаркашки терен. Овај трећи Моцартов кошаркашки терен добија име по прослављеном кошаркашком репрезентативцу из нашег града Бобану Петровићу, који је недавно трагично преминуо. Вредност донације је 1.857.000 динара. Овом приликом се,  у име Града, захвалио на помоћи друштвено одговорној компанији “Моцарт” која је препознала Крушевац као град спорта и рекао је да се надамо да ћемо и даље наставити успешну сарадњу.

На отварању новог игралишта обратила се  и ћерка  преминулог Бобана Петровића  Jelena Petrović Atay, као и  некадашњи саиграч из репрезентације СФРЈ и  KK “Партизан”  Горан Грбовић и саиграч из ОКК “Напредак” Крушевац Небојша Ричевић Рајко.


Scroll Skip to content