Крушевац Слободиште

Отворена манифестација „Видовдан 2022“

Отворена манифестација „Видовдан 2022“

15. јуна 2022.

Видовданске свечаности слободе традиционално отварају предшколци Установе “Ната Вељковић”, својим Програмом:  “Од бајке до читанке”. Тако је било и вечерас, а овогодишњи мото завршне природе је био „Узлетимо уз спорт“.

У амфитеатру Слободишта, на симболичан начин, испраћајем предшколаца у нову животну фазу, слави се живот, слобода, мир и љубав, све оно што чини Видовдан.

Дефилеом 9 слика малишана из свих група ПУ „Ната Вељковић“ почео је званични програм манифестације.

Повељу „У име живих” Добрице Ћосића, прочитала је градоначелник Јасмина Палуровић, а директор Установе Весна Живковић наставила: „У духу националног програма, чији је и назив „Године узлета“, а по коме се и реализује програм предшколског васпитања и образовања у Србији, окупили смо се данас да погледамо њихов први лет у свет.

Да би деца излетела и досегла висине које смо и ми досегли, наша је дужност да им помогнемо“.

Нови концепт промовише програме који настају кроз заједничко учествовање, у простору који је инспиративан и провокативан, где деца могу слободно да истражују, играју се, промишљају, сарађују с другима, испробавају и упознају свет око себе.

У складу са тим, обучени у живописне спортске костиме, око 800 предшколаца са градског и сеоског подручја приредили су приредбу која је  садржала 9 плесних тачака, на тему разних спортова (атлетика, гимнастика, кошарка, пливање и други спортови).

Кроз промоцију спорта од најмлађих дана, деца се уче и здравом животу, дружењу, пријатељству…поштовању и сарадњи са другима.

У реализацији приредбе учествовао је Тим Установе за организацију и реализацију Завршне приредбе, у сарадњи са децом, родитељима/старатељима и васпитачима.


Scroll Skip to content