Kruševac Porta

Отворена изложба „Моравска Србија – између стварности и легенде“

Отворена изложба „Моравска Србија – између стварности и легенде“

25. јуна 2021.

У организацији Народног музеја Крушевац, а под покровитељством Министарства културе и информисања и Града Крушевца, вечерас је у музеју отворена изложба под називом „Моравска Србија – између стварности и легенде“. Изложбу је отворила градоначелник Јасмина Палуровић.

 

Поздравивши присутне директор Народног музеја Горан Васић истакао је да је ова изложба више месеци спремана и да јој је циљ представљање Крушевца из тог периода.

Сања Рутић Воротовић, која је уз Горана Васића, аутор изложбе присутне је упознала са пропратним радњама током спремања овог великог пројекта, као и о самом концепту изложбе. „Изложбу смо спремали на основу извора из бројне литературе, без имало додавања сопствених импресија, јер непобитне чињенице су да се знало место и време битке на Косову и да су тада страдала оба владара“…

Градоначелник Јасмина Палуровић се захвалила ауторима, јер има част да отвори једну овакву изложбу. „Много векова је прошло, а Србија и Крушевац опстају, а ово је прилика да сагледамо истину и легенду о животу у том периоду. Ми се трудимо и настојаћемо да и у наредном периоду још више унапређујемо наш град, уз поштовање културе и традиције“.

 

 

Отварању изложбе присуствовали су Народни посланик Зоран Томић, заменик градоначелника Александар Јовановић, помоћник градоначелника Јелена Тодоровић, секретар Скупштине града Маја Цуцкић и бројне друге званице и грађани.

 

Изложба је отворена до септембра ове године.


Scroll Skip to content