Kruševac Porta

Отворен Сајам образовања и професионалне оријентације

Отворен Сајам образовања и професионалне оријентације

4. маја 2022.

У Хали спортова данас је отворен Сајам образовања и професионалне оријентације, намењен ученицима завршних разреда основних школа. Организатор је Школска управа Расинског управног округа, Градска управа Крушевац и Спортски центар.

Претходни Сајам одржан је пре две године, подсетио је начелник Школске управе Зоран Асковић. Циљ је да ученици који завршавају основне школе пронађу одговарајући образовни профил у средњој школи који би испунио њихове жеље и очекивања. А предуслов је комплетна и свеобухватна информација.

Сајам је свечано отворила градоначелник Јасмина Палуровић, истакавши да је оваква манифестација добра прилика за све ђаке на прагу новог животног искуства – уписа у средњу школу. „ Одабир животног пута и креирање професионалне каријере је од изузетног значаја за сваког младог човека и надам се да ће на овом месту наћи праве информације које ће им помоћи да направе најбољи избор. Бирајте увек пут знања, јер је само тај пут увек непогрешив“.

Градоначелница је том приликом основцима пожелела добре резултате на пријемним испитима и много успеха у даљем школовању и раду.

Ове године, представило се 14 школа са територије Расинског округа, од којих су се први пут појавиле и две приватне.

Сајму је присуствовао и заменик градоначелника Александар Јовановић.

 


Scroll Skip to content