Kruševac Porta

Отворен „Сајам цвећа“

Отворен „Сајам цвећа“

15. априла 2022.

Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Расинског управног округа, у циљу промоције и повећања обима и квалитета производње цвећа и четинара у Расинском округу, као и повезивања произвођача међусобно, и са произвођачима пратеће опреме из ове области, организовала је  „Сајам цвећа“ у Крушевцу. Сајам је свечано отворила градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић.

Присутнима се прво обратила директор Привредне коморе Расинског округа Маја Марковић, која је истакла да се сајам организује у циљу промоције и повећања производње цвећа и садног материјала. „Ове године Сајам смо организовали у „цветној недељи“, недељи када већ креће већа потражња за цвећем и сређивањем балкона и дворишта“.

Традиционално Сајам је отворила градоначелник Јасмина Палуровић, која је поздравила излагаче, све присустне и децу из вртића „Лептирић“.

„Надамо се да ће наставити са традицијом организовања ове сајамске изложбе, што је прилика да излагачи покажу шта су радили током године – ово прелепо цвеће“, истакла је градоначелник Палуровић.

На сајму су се представили произвођачи собног, балконског и баштенског цвећа, четинара и украсног шибља, садница ружа и пратеће опреме (саксија и жардињера, хранива и заштитних средстава…), а биће организована изложба рукотворина и старих заната.

Током церемоније свечаног отварања одржан је и пригодан културно-уметнички програм.

Сајам ће бити организован 15. 16. и 17. априла 2022. године, у Миличиној улици у Крушевцу.


Scroll Skip to content