Kruševac Porta

Отворен фудбалски стадион „Јединство 1936“

Отворен фудбалски стадион „Јединство 1936“

27. јуна 2022.

Крушевац је од данас богатији за још један спортски објекат. Стадион „Јединство 1936“  на локацији Старог аеродрома је четврти фудбалски стадион у граду, а уједно и други стадион за атлетику. Данашњој церемонији отварања присуствовале су многе званице и спортски посленици из Фудбалског и Српског атлетског савеза, представници ФК „Црвена звезда“ и „Партизан“, предузећа „Коридори  Србије“, а у име Министарства омладине и спорта обратио се министар Вања Удовичић.

Бројни спортисти и љубитељи најпопуларније споредне ствари на свету – фудбала, као и краљице спортова – атлетике, у Крушевцу ће имати прилику да користе још један модеран спортски објекат, са рефлекторима, вештачком травом, тартан стазом и свим другим атрибутима за одржавање врхунских такмичења. Осим издвајања из буџета Града, донације су обезбедили: Фудбалски савез Србије – травнату површину, Српски атлетски савез – тартан атлетску стазу, Фудбалски клуб „Црвена звезда“ – столице на трибинама и Јавно предузеће  „Коридори Србије“ – изградњу пратећих објеката.

„Крушевац је град спорта“, истакла је градоначелник Јасмина Палуровић, „и трудимо се да сваки део града буде покривен са неким спортским објектом. Градимо теретане на отвореном, дечја игралишта, трим стазе… Стварамо услове не само за професионално, већ и рекреативно бављење спортом, подстичући тиме масовност и неговање здравих стилова живота. Овом приликом желим да се захвалим нашем Министарству спорта и министру Удовичићу, уз чију смо помоћ реализовали многе значајне пројекте, али и бројним донаторима, пријатељима града, Фудбалском и Атлетском савезу“…

У име Српског атлетског савеза, обратио се директор Слободан Бранковић. Он је изразио посебно задовољство изградњом још једног спортског објекта који ће бити на располагању атлетичарима. У прилог важности изградње спортске инфраструктуре, Бранковић је подсетио на управо одржано државно првенство у атлетици у Крушевцу, где је оборен светски рекорд у категорији млађих јуниора у дисциплини „скок увис“.

Скупу се обратио и заменик председника Фудбалског савеза Србије, Ненад Бјековић. „Крушевац је град који највише улаже у инфраструктуру, па резултати не могу изостати. Радује ме чињеница што се развоју фудбала поклања велика пажња, а где има услова, има и напретка. Овде смо да подржимо све активности Фудбалског савеза Расинског округа и изађемо им у сусрет за све активности којима ће унапредити развој фудбала“.

 

Изјаве својих претходника потврдио је и министар омладине и спорта Вања Удовичић, истичући изузетну сарадњу са локалном самоуправом и захвалност за препознавање важности пројеката у области спорта. Такође, истакао је и ангажовање, предузимљивост и иницијативу бившег градоначелника Братислава Гашића, захваљујући коме су реализовани многи важни пројекти.

Овај скуп био је и прилика да се најбољима из минулих првенстава Окружних лига Расинског округа у фудбалу, уруче и заслужна признања.

Пехаре и медаље првацима лига, као и најбољим стрелцима, уручио је председник Фудбалског савеза Расинског округа, Владан Гашић:

  • Првак ТРЕЋЕ Окружне лиге – ФК „Бели орлови“ Тоболац
  • Најбољи стрелац ТРЕЋЕ лиге – Стефан Тодоровић, ФК „Бели орлови“   Тоболац

 

  • Првак ДРУГЕ Окружне лиге – ФК „Полет“ Милутовац
  • Најбољи стрелац ДРУГЕ лиге – Милан Весић, ФК „Полет“ Милутовац

 

  • Првак ПРВЕ Окружне лиге – ФК „Виноградар“ Злегиње
  • Најбољи стрелац ПРВЕ лиге – Александар Пајић, ФК „Читлук“

 

Свечаност су увеличала и два спортска ревијална догађаја.

Трка на 400 метара, у којој су учествовали чланови Атлетског клуба Крушевац, а у  два полувремена од по 20 минута, снаге су одмерили најмлађи. Утакмицу су играли петлићи ФК „Трајал“ и ФК „Про Сокер“.

У намери да Крушевац оправда епитет једног од лидера у Србији,  када је у питању спортска инфраструктура као базични предуслов да се стварају будући шампиони, очекује нас изградња још једног савременог фудбалског стадиона, на простору садашњег игралишта ФК „Трајал“.


Scroll Skip to content