Kruševac centar

Отворен Фестивал игре у вртићу „Звончић“

Отворен Фестивал игре у вртићу „Звончић“

9. фебруара 2024.

Фестивалом игре одржаном у вртићу „Звончић“ симболично је означен завршетак пројекта „Крушевац по мери деце“. Партнери на Фестивалу ПУ „Ната Вељковић“ су Дом здравља и УГ „Загрљај“. Игри са најмлађима придружили су се градоначелник Иван Манојловић и заменик градоначелника Снежана Радојковић.

Госте је поздравила директор ПУ „Весна Живковић“, подсетивши да је вртић „Звончић“почео са радом још 1964.године ( под именом „Живка Мићић“ ), као један од првих наменски грађених објеката за смештај деце предшколског узраста.

Данас у вртићу има 8 васпитних група и 19 васпитача.

Што се тиче пројекта „Град Крушевац по мери деце“, он обухвата реализацију током претходне и ове године. Одобрен је од стране Министарства за бригу о породици и демографију као партнерски пројекат са Градом у циљу остваривања мера популационе политике и подршке у области породице и деце.

Укупни трошкови реновирања објекта су износили преко 23 милиона динара. Учешће Министарства је износило 60%, а Града Крушевца 40%. Поред грађевинских радова пројекат је подразумевао меру увођења и реализације нових програма пружања подршке деци и породици, на чему је радио и наставиће да ради стручни тим ПУ „Ната Вељковић“ у сарадњи са родитељима и локалном заједницом.

Након званичног отварања Фестивала игре, упућена је порука свих запослених из вртића „Звончић“ : „Придружите нам се не само данас већ и сваког наредног дана да кроз игру као основни облик учења дате и лични допринос што квалитетнијем одрастању најмлађих генерација…“


Scroll Skip to content