Крушевац Слободиште

Отварање манифестације „Видовдан 2024“

Отварање манифестације „Видовдан 2024“

9. јуна 2024.

Завршном приредбом предшколаца ПУ „Ната Вељковић“ данас је на Слободишту свечано отворена манифестација „Видовдан 2024“. Традиционална приредба „Од бајке до читанке“ ове године носи назив „Срећно дете срећу ствара“.

Осим Градоначелника, присуствовали су и председник Скупштине др Драгана Баришић, помоћнице Градоначелника Снежана Алексић, Ана Прванов и Невена Плавшић, градски већник Милош Ашанин, као представници политичког и јавног живота града.

Манифестација је отпочела интонирањем химне и „Повељом у име живих“ Добрице Ћосића коју је на сцени амфитеатра прочитао градоначелник Иван Манојловић.

Малишане је, у нови животни период одрастања симболичним речима испратила директор ПУ „Ната Вељковић“ Весна Живковић.

„Ова деца данас отварају Видовданске свечаности – дане у којима се све види и који сведоче да у нашој деци почивају највећа снага, истина и велико сутра читавог српског рода. Видовданске свечаности, овде у Крушевцу, одакле су потекле највеће реке српске историје, најчистијом енергијом славе живот и истину. Поштујући прошлост, оснажујући садашњост и отварајући им врата за будуће дане, мисија нас одраслих је да сви заједно учинимо да на корене буду поносни, стварајући им прилике да своја крила, једног дана, најшире рашире у својој земљи, свима на понос. Нека ово данас буде њихов први лет! ВЕДРО ИМ БИЛО!“

Укупно 813 малишана са градског и сеоског подручја из свих вртића у 10 колажних слика дочарали су овогодишњи мото у чијем је фокусу – срећно детињство.

 

 

 


Scroll Skip to content