Kruševac centar

Отпочео тродневни програм „Витешки мегдан у Лазаревом граду“

Отпочео тродневни програм „Витешки мегдан у Лазаревом граду“

25. јуна 2021.

У оквиру манифестације „Видовдан 21“, вечерас је у порти цркве Лазарице отпочео тродневни програм „Витешки мегдан у Лазаревом граду“. Манифестацију је отворила градоначелник Јасмина Палуровић.

Директор Туристичке организације Крушевац Сузана Милосављевић изразила је велико задовољство што се након пандемије вируса наставља са традицијом одржавања овог програма у оквиру манифестације „Видовдан“, а да ће и у наредним годинама радити на унапређењу једног оваквог пројекта.

Поздрављајући присутне, градоначелник Јасмина Палуровић напоменула је да је ово један од програма који је веома посећан током манифестације „Видовдан“. „“Витешки мегдан“ има за циљ да публици приближи средњевековну епоху и живот на двору кнеза Лазара. Одржава се по пети пут на централном месту старе српске престонице, испред велелепне Донжон куле и цркве Лазарице“.

 

Током три дана представљају се витешка удружења из земље и иностранства, на истом простору организована је изложба сувенира и старих заната, а у недељу 27. јуна обавиће се и ритуално средњевековно венчање и витешки дечји карневал.

Од музичких програма, вечерас је пред бројним поштоваоцима фолклора, концерт одржао ансамбл „Коло“ из Београда.

Програму су присуствовали и заменик градоначелника Александар Јовановић, помоћници градоначелника Јелена Тодоровић, Иван Парезановић и Владимир Петровић, бројни гости и велики број деце.

Сутра увече је на репертоару концерт Биљане Крстић и оркестар „Бистрик“.


Scroll Skip to content