Крушевац Слободиште

Освештан нови храм у кругу Корпорације „Трајал“ на Јасиковцу

Освештан нови храм у кругу Корпорације „Трајал“ на Јасиковцу

16. јуна 2022.

У оквиру нове Фабрике експлозива и пиротехнике Трајал корпорације на Јасиковцу , данас је у присуству руководства града Крушевца и других званица, освештана црква Светог Илије Громовника.

Храм је освештао Епископ крушевачки Господин Давид, уз саслужење свештеника Епархије.

Присуствовали су градоначелник Јасмина Палуровић, генерални директор Трајал корпорације Милош Ненезић, начелник Расинског управног округа Иван Анђелић и бројни представници привредног и јавно – политичког живота Града, као и пословни партнери и сарадници корпорације.

Иначе, ове године Трајал обележава 133 године рада. Пословни успех крунисали су са 153 нових решења за радни однос у првом тромесечју ове године. Определили су се да Дан предузећа обележе скромно, освећењем новог храма.

Нова фабрика експлозива и пиртехнике са око 250 запослених, коју је званично отворила министарка привреде Анђа Атанасковић прошле године за Видовдан, прославља Светог Илију као крсну славу.

Према народној традицији, Свети Илија се вози у ватреним колима која вуку 4 коња из чијих ноздрва избија пламен, а грмавина је тутњава  његових кола којим се вози по небу и облацима.


Scroll Skip to content