Kruševac centar

„ОЛИМПИЈСКА СТАЗА“ у Крушевцу

„ОЛИМПИЈСКА СТАЗА“ у Крушевцу

18. септембра 2023.

У Крушевцу је у суботу почео програм традиционалне манифестације „Европска недеља мобилности 2023.“ са слоганом „КРЕЋИМО СЕ КВАЛИТЕТНИЈЕ – ШТЕДИМО ЕНЕРГИЈУ“. Седмодневни програм је започео на платоу испред Дома синдиката и почео је квизом „ОЛИМПИЈСКА СТАЗА“  у организацији Олимпијског комитета Србије и компаније ДДОР, а уз подршку Града Крушевца.

Кроз едукацију деце, родитеља и читаве заједнице, „Олимпијска стаза“ има за циљ да свима приближи олимпизам и олимпијске симболе. Организована је у Вршцу, Ужицу, Пироту, Крагујевцу, Новом Саду, Пожаревцу, Сомбору, Руми, Ваљеву, Чачку и Зајечару.

У име Града Крушевца, као домаћина, присутне је поздравио Владимир Петровић, помоћник градоначелника за омладину и спорт и најавио догађај: „На десет локација од Порте до Костурнице одржаће се такмичарски програми за све генерације. Кроз квиз знања, мали полигон спретности и друге садржаје и спортска дружења, суграђани могу да провере и знање о основним олимпијским вредностима и нашим олимпијцима, што нам је и заједнички циљ“.

Догађају су присуствовали и Марица Перишић, џудисткиња, учесница Олимпијских игара Токио 2020 и освајачица златне медаље на Медитеранским играма Оран 2022 као и Видак Томић, менаџер пословнице ДДОР осигурања у Крушевцу.

На крају су додељене медаље и награде најбољим учесницима.

Победници „Олимпијске стазе“ 2023- Град Крушевац у категоријама:

Појединачно:

  1. место Никола Врањанац
  2. место Лазар Котлајић
  3. место Филип Николић

Парови:

  1. место- Лена и Анита
  2. место- Милица и Предраг
  3. место- Лана и Дамјан

Екипе:

  1. место- Ника 1
  2. место- Џудо клуб Крушевац
  3. место- Женски фудбалски клуб Крушевац

За најмасовнији излазак ученика ОШ „Вук Караџић“ и ОШ „Драгомир Марковић“, Видак Томић је, испред ДДОР осигурања уручио комплете лопти.

Током манифестација „Европска недеља мобилности“, у организацији Града Крушевца, биће обележен Светски дан без аутомобила, а на програму су и вожња бицикала и тротинета, едукација бициклиста, јавни час ритмичке гимнастике и пилатеса. Програм подразумева и Улицу спорта – полигон атлетике, стоног тениса и бадминтона, музичке и други едукативне и забавне садржаје.

Циљ овогодишње манифестације је да кроз више спортских и рекреативних активности сугерише на неопходност бриге о свом здрављу, али и уштеду енергије и истовремено очување животне средине.

Током трајања Недеље мобилности у периоду од 19 до 22 часа сваког дана део Видовданске улице, од раскрснице Топличине и Видовданске до Трга косовских јунака, биће пешачка зона. Комплетан програм манифестације објављен је на сајту Града Крушевца.


Scroll Skip to content