Крушевац Слободиште

Одржана манифестација „Изађи ми на теглу“

Одржана манифестација „Изађи ми на теглу“

12. септембра 2021.

На платоу у оквиру парка „Шаренград“, данас се одржала манифестација „Изађи ми на теглу“. Крушевачке домаћице (и домаћини) такмичили су се у припремању најбољег ајвара, али су бројним посетиоцима били на располагању и разноврсни гастрономски специјалитети, укључујући и дегустацију домаћих пића. У добро расположење и ангажовање учесника, имала је прилике да се увери и градоначелник Јасмина Палуровић, која је отворила манифестацију и обишла штандове.

Национално такмичење у припремању најбољег ајвара у овој сезони обићи ће више од 30 градова широм Србије.

Данас је Крушевац на мапи највећег гастрономског каравана на Балкану. „Варјаче су укрстиле“ бројне припаднице лепшег пола, у исто време жене запослене у јавним предузећима, фабрикама и установама, доказујући да најпознатији српски гастрономски бренд има дубоко укорењену породичну традицију на српским трпезама.

Окупљене учеснике, али и посетиоце, поздравила је директор Туристичке организације као суорганизатор манифестације, Сузана Милосављевић, која је подсетила да је наш град и до сада учествовао у манифестацији, а и на великим финалима у Београду имао запажену улогу.

Надметање је званично отворила градоначелник  Крушевца Јасмина Палуровић поздравивши том приликом све учеснике, али и спонзоре који су обезбедили вредне награде. „Драги такмичари, надам се да сте се наоружали здравим такмичарским духом, кулинарским стрпљењем и љубављу што је и тајна победничког рецепта. Свим такмичарима желим успеха , а победничкој екипи пуно среће у финалном такмичењу“.

Такмичарима је обезбеђен штанд опремљен „смедеревцем“ за печење паприка и спремање ајвара, дрвима, столовима, столицама и свим потребним посудама. Свака екипа добија и паприку у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, затим тегле, уље, со…

 

На овогодишњем такмичењу учествоваће 10 екипа, а победник иде у финално такмичење за најајвар. Такође, награђиваће се и најлепше уређен штанд.


Scroll Skip to content