Kruševac Porta

Одржана конститутивна седница Координационог тима за израду Плана развоја града Крушевца за период 2023-2030. године

Одржана конститутивна седница Координационог тима за израду Плана развоја града Крушевца за период 2023-2030. године

14. новембра 2022.

Данас је одржана конститутивна седница Координационог тима за израду Плана развоја града Крушевца за период 2023-2030. године.

Координациони тим чине представници Града Крушевца, као и представници релевантних институција у области инфраструктуре и одрживог урбаног развоја, локалног економског развоја, заштите животне средине, друштвеног развоја и јавне безбедности. Координационим тимом руководи градоначелник града Крушевца.

На седници Координационог тима је разматран процес израде Плана развоја града Крушевца. Наиме, Град Крушевац је потписао Споразум о разумевању са Сталном конференцијом градова и општина на изради Плана развоја Града, који се односи на спровођење Пакета подршке за израду плана развоја, а који је одобрен на основу спроведеног јавног позива у оквиру Програма EU EXCHANGE 6 – “Повећање кредибилитета планирања, програмског буџетирања и контроле јавних расхода на локалном нивоу у Србији”. Пакет подршке обухвата стручну подршку у свим фазама израде плана развоја.

Координациони тим је именовао и тематске радне групе које ће радити на изради Плана развоја града Крушевца за период 2023-2030. године.


Scroll Skip to content