Kruševac centar

Одржана Јавна трибина о буџету за 2024. годину

Одржана Јавна трибина о буџету за 2024. годину

27. фебруара 2024.

Данас је у Градској управи одржана Јавна трибина на којој се расправљало о Нацрту Одлуке буџета Града Крушевца за 2024. годину, Плану инвестиција, Нацрту Програма развоја Града за 2024. и пројекцији за  2025.  и 2026., као и Нацрту програма уређивања грађевинског земљишта за текућу годину.

Трибину је водио градоначелник Иван Манојловић који је истакао транспарентност процеса усвајања буџета, који ће се наћи на дневном реду прве наредне седнице Скупштине. „Актуелни буџет још увек је привремен и ми смо се потрудили да у овом предстојећем буџету који ће се наћи на усвајању, све сфере живота буду заступљене у његовом трошењу у оптималном капацитету, а да извршење максимално буде на задовољство грађана“. Град Крушевац није кредитно задужен, а спада у један од десет градова чије остварење прихода прелази 95%.

 

Јавна расправа траје од 14. до 29. фебруара до када грађани имају прилике да реагују, односно дају предлоге, сугестије, примедбе и др., како би се реално оствариви захтеви уградили у буџет Града. Градоначелник је нагласио да поштујући законску и устаљену процедуру, грађани могу да о свему томе обавесте своју месну заједницу, након чега се усаглашени приоритети уврштавају у предлог буџета.

 

Према Нацрту Одлуке о буџету, укупни јавни приходи и примања града Крушевца за 2024. годину износе 6,5 милијарди динара. Планирана су средства из буџета града у износу од 5.645.901.040 динара, пренета средства из ранијих година у износу од 773.086.641 динара и средства из осталих извора 158.987.000 динара.

Тему – Нацрт Одлуке о буџету Града за 2024. и План инвестиција образлагао је начелник Одељења за финансије Градске управе Небојша Недељковић, о Нацрту програма развоја Града за 2024. и пројекцији за 2025. и 2026., као и Нацрту Програма уређивања грађевинског земљишта за текућу годину говорио је  шеф Службе за привреду Горан Томић, а Нацрт Локалног акционог плана за запошљавање била је тема начелника Градске управе Весне Анђелић.

 

Одлуку о буџету града Крушевца за 2024. годину можете преузети на следећем линку интернет странице:    https://krusevac.ls.gov.rs/budzet.

На сва питања, предлоге и сугестије које су се чуле на  Јавној трибини и пристигле у поступку Јавне расправе, стручне службе ће одговорити након завршене Јавне расправе 29.фебруара.


Scroll Skip to content