Kruševac centar

Одржана 8. седница Скупштине града Крушевца

Одржана 8. седница Скупштине града Крушевца

25. јуна 2021.

Одборници Скупштине града Крушевца на 8.седници, која је одржана дана 25.06.2021.године, у сали Биоскопа „Крушевац“, размотрили су и усвојили 18 тачака дневног реда.

На предлог Комисије за кадровска и административна питања, Скупштина је донела Одлуку о овогодишњим добитницима Видовданске награде и признања Града Крушевца.

Видовданску награду добила је Ана Брнабић, председница Владе Републике Србије, за доследно, часно и одговорно обављање државних послова и изузетан допринос привредном развоју Републике Србије и града Крушевца.

Добитници Плакета града Крушевца су:

– Клуб привредника Крушевац, за изузетан допринос привредном развоју града Крушевца и бројне донације у реализацији хуманитарних акција и културних манифестација у Граду;

– Зоран Дробњак, в.д. директор ЈП „Путеви Србије“, за изузетан допринос у развоју грађевинске инфраструктуре у граду Крушевцу кроз реализацију бројних пројеката, планирања, изградње, реконструкције и одржавања путева.

– Центар за социјални рад, за дугогодишњи успешан рад и унапређење социјалне заштите.

–  Оливер Оли Томић, успешан каратиста и тренер Карате клуба „Крушевац“ Крушевац, постхумно, за изузетне спортске резултате и допринос развоју спорта у Крушевцу.

–  Мића Мићић, дугогодишњи градоначелник града Бијељине, постхумно, за изузетну дугогодишњу сарадњу и неговање братских односа Града Бијељине и града Крушевца.

Похвале Града Крушевца добили су:

 • Марија Урошевић, професор, шаховски мајстор ФИДЕ, за постигнуте резултате у шаху и допринос образовању младих у области предузетништва.
 • Никола Симић, каратиста,за изузетне спортске резултате.
 • Славица Симић, главна медицинска сестра Одељења за инфективне болести Опште болнице Крушевац, за исказану пожртвованост на делу у збрињавању пацијената током епидемије Ковид 19.
 • Слободан Керкез, професор,за резултате остварене у области образовања и плодан научни и публицистички рад.
 • Дејан Весић, главни инжењер надзора ЈП „Путеви Србије“,за изузетно залагање и одличне резултате рада на развоју државних путева на територији града Крушевца и Расинског округа.
 • Анастасија Николић,члан Пливачког клуба „Расина“ у Крушевцу, за изузетне спортске резултате у пливању,
 • Јелена Ђоковић, ауторка и водитељка Јутарњег програма „Јутро“ на телевизији Јефимија, за успешан новинарски рад.
 • Аника Милошевић, ученица VII разреда „ОШ Јован Поповић“ у Крушевцу, за вишегодишње успешно учествовање на ликовним колонијама и изложбама.
 • Александар Стаменковић, студент IV четврте године Факултета заштите на раду – инжењерство заштите животне средине,за изузетан успех током студија и резултате постигнуте на  бројним пројектима и такмичењима из области заштите животне средине .
 • Милош Михајловић, медицински техничар Геронтолошког центра Крушевац, за исказану хуманост на делу у збрињавању корисника Геронтолошког центра током епидемије вируса Covid 19,
 • Млекара „Еко-млек“ доо Каоник, за дугогодишње успешно пословање,
 • Слободан Аћимовић, пољопривредник из Мешева, за остварене резултате у пољопривредној производњи,
 • Протејереј Ставрофор Љубиша Милошевић, за неговање и очување српске духовности,
 • Др Зорица Дуковић, професор књижевности, за дугогодишњи рад и допринос развоју културе Града и образовању и васпитању младих у Крушевцу,
 • Драган Живковић, дугогодишњи добровољни давалац крви, за исказану хуманост на делу дававањем крви преко сто пута.

На предлог Комисије за кадровска и административна питања Скупштина је донела и Одлуку о додељивању признања „Захвалница града Крушевца“ поводом обележавања 650 година од оснивања града Крушевца коју ће добити 102 кандидата.

Усвојена је Одлука о спровођењу јавног конкурса за избор директора Јавног предузећа „Водовод Крушевац“ Крушевац, „Градска топлана“ Крушевац и „Пословни центар“ Крушевац.

Донет је План детаљне регулације „Регионални центар за управљање отпадом-Срње“, План детаљне регулације „Гробља“ у Макрешану и Одлука о изради измене и допуне ПДР „Цара Лазара-Балшићева“ у Крушевцу.

Донето је више решења из имовинско-правне области.

Скупштина је усвојила и Решења о именовању и разрешењу чланова ОШ „Прве техничке школе“, члана ОШ „Бранко Радичевић“, као и Решење о одређивању доктора медицине за утврђивање времена и узрока смрти лица умрлих ван здравствене установе и издавање потврда о смрти на територији града Крушевца.

За в.д. директора Народног музеја Крушевац именован је Горан Васић, професор историје, на мандатни период до шест месеци.


Scroll Skip to content