Kruševac centar

Oдржана 68. акција „Треће дете“

Oдржана 68. акција „Треће дете“

25. јуна 2021.

У Мозаик сали Градске управе данас је одржана 68. акција „Треће дете“ у организацији Града Крушевца и Комисије за спровођење мера и активности популационе политике. Генерални покровитељ и донатор акције је Град, а родитељима су уручене поклон честитке од 10.000 динара.

Родитеље је поздравио заменик градоначелника Александар Јовановић, подсетивши да је ове године из буџета издвојено 43 милиона динара за популациону политику и то:  – Поклон честитке за децу рођену 1. јануара,  акцију „Треће дете“, једнократно новчано давање за покушај вантелесне оплодње,  поклон честитку за новорођенчад рођену на територији града Крушевца, подршку породици за 3. и 4. ђака- новчана поклон честитка за ученике, једнократну новчану помоћ незапосленим породиљама, поклон за ђаке прваке, превоз материјално угрожених ученика 2. 3. и 4. разреда средњих школа, подршку породици и деци кроз јавно заговарање значаја популационе политике – нова активност од ове године.

Председник Комисије за спровођење мера и активности популационе политике Града Крушевца Иван Мијаиловић је обраћајући се скупу између осталог истакао: „Као Град, водимо политику где су деца наше највеће богатство. Зато нам је приоритет да подстичемо младе да оснивају породице и дајемо подршку родитељима за рођење трећег, четвртог, петог и сваког наредног детета. Драги родитељи, вашој деци желим да буду здрава, срећна и испуњена љубављу, разумевањем и поштовањем. А ми ћемо заједно са вама, помагати у њиховом одрастању и трудити се да им пружимо квалитетно детињство. У име Града и у своје име желим вам срећан Видовдан и јубилеј- 650 година од оснивања града“.

У периоду од 15.12. до 15.06.2021. на територији града Крушевца је рођено 63-је деце (треће, четврто и пето дете), за које сврхе је издвојено 630.000 динара из буџета.

Поклон честитке су поделили заменик градоначелника Александар Јовановић, председник Комисије за спровођење мера и активности популационе политике Града Крушевца Иван Мијаиловић и народни посланици др Драгана Баришић, Невена Ђурић и Зоран Томић.

Пригодан уметнички програм извели су ученици Музичке школе „Стеван Христић“ из Крушевца.

Ова акција се организује два пута годишње, током Новогодишњих празника и Видовдана.


Scroll Skip to content