Kruševac centar

Одржана 3. седница Скупштине Града Крушевца

Одржана 3. седница Скупштине Града Крушевца

21. фебруара 2024.

Данас је одржана трећа седница Скупштине града Крушевца на којој је констатован престанак мандата одборника, потврђени мандати нових, а на дневном реду био је и избор чланова радних тела Скупштине, као и предлог Одлуке о приступању промени Статута града. Такође, одборници су кроз обједињени претрес усвојили и сет имовинско – правних решења о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине Града Крушевца. Председник Одборничке групе „Живот је у питању – ССП, ПСГ, СЛОГА“ доставио је обавештење о допуни назива тако да се досадашњи назив мења и гласи „Живот је у питању – Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана, Синдикат Слога“.

Комисија за кадровска и административна питања Скупштине града разматрала је разлоге за престанак мандата одборницима са Изборне листе „Александар Вучић – Крушевац не сме да стане“: Ивану Манојловићу (мастер економисти), Снежани Радојковић (дипл.инж.агрономије), Драгану Анђелковићу (ветеринарском техничару), Љиљани Максић (спортском раднику), Весни Живковић (спец.струковном васпитачу), Душану Шокорцу (оториноларингологу) и Ивану Анђелићу (дипл.правнику), као и Милошу Ашанину (дипл.економисти ) са Изборне листе „Милица Ђурђевић Стаменковски – Бошко Обрадовић – Национално окупљање – Државотворна снага – Српска странка Заветници – Српски покрет – Двери“.

Утврђено је да је преузимањем посла, односно функције Градоначелника, заменика Градоначелника, члана Градског већа и подношењем оставки на место одборника наступио разлог за престанак њихових мандата.

Након тога, потврђени су мандати следећим одборницима са Изборне листе „Александар Вучић – Крушевац не сме да стане“: Данијели Јеремић (дипл. правнику), Драгију Марковићу (дипл. економисти), Саши Аксентијевићу (трговинском техничару), Марији Шљивић Радмановић (дипл. инжењеру технологије), Далибору Јанићу (мастер економисти), Ани Јовановић (професорки разредне наставе), Александру Петровићу (пољопривреднику) и Градимиру Мијатовићу (руковаоцу грађевинских машина), као и Анђелку Угриновићу (предузетнику) са Изборне листе „Милица Ђурђевић Стаменковски – Бошко Обрадовић – Национално окупљање – Државотворна снага – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери“.

Председник Одборничке групе „Александар Вучић – Крушевац не сме да стане“ Зоран Томић доставио је изјаве 9 одборника да приступају овој Одборничкој групи која сада броји 43 одборника.

На седници је усвојен и предлог за избор чланова Радних тела Скупштине града и то: Комисије за прописе, за представке и жалбе, за рад месних заједница, за сарадњу града са другим општинама и градовима у земљи и иностранству, за утврђивање назива улица и тргова, за финансије и привреду, за урбанизам, грађевинарство и комуналне делатности, за заштиту животне средине, за друштвене делатности, за пољопривреду, шумарство и водопривреду, за социјална питања и чланова Комисије за родну равноправност.

Одборници су донели Закључак којим се даје позитивно мишљење др Драгани Баришић да обавља професионалну делатност лекара специјалисте психијатрије у Општој болници Крушевац.


Scroll Skip to content