Крушевац Слободиште

Одржана 22. телефонска седница Штаба за ванредне ситуације

Одржана 22. телефонска седница Штаба за ванредне ситуације

8. октобра 2020.

На одржаној 22. телефонској ванредној седници 08.10.2020. градски Штаб за ванредне ситуације града Крушевца је донео следеће закључке у складу са епидемиолошком ситуацијом на територији града Крушевца, Одлуком Владе Републике Србије у вези спречавања ширења корона вируса, од 07.10.2020. године која је донета на основу Одлуке Републичког Кризног штаба од 07.10.2020. године.
Донети су следећи закључци:

1. Ограничава се рад трговачких и угоститељских објеката (тржни центри, маркети, кафићи, барови, ресторани, хотели-хотелски ресторани, кладионице које пружају угоститељске услуге и сви остали објекти) на територији града Крушевца. Налаже се горе наведеним објектима да радно време прилагоде по следећој динамици: – радно време у објектима је до 23:00 часа, уз стриктно поштовање свих епидемиолошких-санитарних мера прописаних Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразних болести COVID-19 коју је донела Владе Републике Србије. Донешени закључак ступа на снагу од четвртка 08.10.2020. године.

2. Наставити са појачаним инспекцијским надзором Комуналне инспекције и Комуналне милиције и ускладити рад са Републичком санитарном инспекцијом Министарства здравља и Полицијском управом Крушевац МУП-а Републике Србије приликом вршења инспекцијског надзора.

3. На снази остају сви остали нормативни прописи које је донела Влада Републике Србије: Уредба о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, Владе Републике Србијe; Наредба о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору; Одлука о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-COV-2 заразном болешћу.


Scroll Skip to content