Крушевац Слободиште

Одржан вебинар на тему аспекта родне равноправности у оквиру Студије јавног превоза путника у Крушевцу

Одржан вебинар на тему аспекта родне равноправности у оквиру Студије јавног превоза путника у Крушевцу

14. маја 2021.

Као наставак претходних активности на изради Студије јавног превоза путника у Крушевцу, која се реализује у оквиру Програма „Подршка локалним самоуправама на путу ка ЕУ- друга фаза“, који финансира Влада Шведске, а реализује Стална конференција градова и општина (СКГО), у партнерству са Шведском асоцијацијом локалних власти и региона (САЛАР), данас је организован састанак/вебинар на тему аспекта родне равноправности у јавном превозу.

У просторијама Градске управе, представници консултантског тима и СКГО-а, који су били укључени путем интернет платформе, представили су у уводом делу опште податке о родно одговорном планирању и управљању јавним превозом, са примерима из Србије и других градова, а затим је у наставку детаљније приказан аспект родне равноправности у јавном превозу у Крушевцу, као резултати анкете грађана, која је била спроведена путем интернета током јануара и фебруара, где је било могуће уписати коментаре и сугестије за унапређење јавног превоза.

На састанку су поред представника СКГО-а и консултантског тима, присуствовали и представници ЈП за урбанизам и пројектовање Крушевац, „Југопревоз Крушевац“ А.Д., Градске управе, Скупштине града Крушевца и представници Савета за родну равноправност.

Презентацију са резултатима анкете можете погледати овде:  https://forms.gle/KjN93Lstm4E7EnWR6

Након обраде коментара, у наредном периоду радиће се на изради акционог плана и предлога мера за унапређење јавног превоза путника у Крушевцу. Очекује се да документ Студије јавног превоза путника буде завршен до краја јуна.


Scroll Skip to content