Крушевац Слободиште

Одржан координациони састанак поводом планског искључења воде

Одржан координациони састанак поводом планског искључења воде

2. јуна 2022.

У Градској управи одржан је координациони састанак свих надлежних служби поводом најављеног планског искључења воде од стране ЈКП „Водовод“ Крушевац, за суботу 4.јун 2022.године. Састанком је руководила градоначелник Јасмина Палуровић, а извештај је поднео директор ЈКП „Водовод“ Владимир Милосављевић. Састанку је присуствовао и заменик градоначелника Александар Јовановић.

Град Крушевац, општине Александровац и Ћићевац, део општине Трстеник, здравом пијаћом водом снабдевају се из Постројења за пречишћавање воде у Мајдеву користећи сирову воду из акумулације „Ћелије“. Главни транспорт воде из акумулације „Ћелије“ до корисника иде преко челичног цевовода Ф 1000 од Постројења до главних резервоара у Липовцу и на Багдали.
У Програму развоја овог јавног предузећа за 2022.годину, планиране су изузетно значајне активности на магистралном цевоводу Ф 1000 а односе се на замену дотрајалог вентила на муљном испусту у Липовцу , комплетно испитивање мерне опреме на МРБ у Липовцу и усклађивање са аутоматским радом који се прати у командном центру, ремонт вентила у Липовцу који регулишу проток воде , уградња новог мерача хлора на доводном цевоводу испред резервоара у Липовцу и испирање цевовода.
У периоду извођења радова биће прекинуто водоснабдевање свих корисника. Посебна активност је на обезбеђењу потребних количина воде преко стационарних и покретних цистерни за све делове града и сеоска насеља. Биће обезбеђено 20 стационарних и 18 покретних цистерни за насељена места на територији града Крушевца која су прикључена на систем регионалног водоснабдевања „Ћелије“ и аутоцистерна за општину Ћићевац. За насељена места у општини Трстеник аутоцистерну ће обезбедити ЈКП „ Комстан „ Трстеник, а за општину Александровац локално комунално предузеће.

Прекид водоснабдевања ће бити у суботу 4. јуна са почетком у 1 сат после поноћи. Планирани радови отпочињу у суботу у 7 сати. Завршиће се истога дана у 20 сати када ће се кренути са пуштањем воде у систем. Нормализација у водоснабдевању ће се реализовати сукцесивно у свим подручјима до 12 сати у недељу 5.јуна. Вода која ће бити пуштена у том периоду може се користити за санитарне потребе , а за пиће ће бити у употреби када Завод за јавно здравље Крушевац прогласи да је вода исправна за пиће.

На данашњем састанку, договорене су координиране активности свих надлежних инспекцијских служби, МУП – а, Војске Србије и Градске управе Крушевац. Такође обезбеђена су сва неопходна дежурства и непосредна међусобна комуникација.

Током планског искључења ЈКП „Водовод“ , за информисање грађана биће обезбеђени телефони: 037 415 301, 415 305 и 064 8249500, као и путем сајта www.vodovodks.co.rs. Грађани ће бити благовремено обавештавани о свим активностима и путем локалних медија.


Scroll Skip to content